Veilig fietsen in het donker met licht aan

Voorpagina » Nieuws » Veilig fietsen in het donker met licht aan

Onder het motto ‘Aan in het donker’ start maandag 26 oktober weer de landelijke fietsverlichtingscampagne. Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Zeker nu de donkerste periode van het jaar voor de deur staat. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander. Helaas fietsen nogal wat mensen, vooral jongeren, zonder licht.

Winterperiode

“Uit onderzoek blijkt immers dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Niet-werkende of gebrekkige fietsverlichting in de donkere wintermaanden verdient daarom extra aandacht,” zegt gedeputeerde Carla Brugman-Rustenburg (Fiets, Verkeersveiligheid), tevens voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL).

Boete
Reden waarom ook dit jaar weer extra aandacht is voor de campagne en er de nodige acties zoals fietscontroles en voorlichting op scholen plaatsvinden. Scholen, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de politie werken actief samen gedurende de campagneperiode. Zo wordt in de komende periode door de politie gecontroleerd op adequate fietsverlichting. Wie zonder licht fietst, riskeert een bekeuring van € 55,-.

← Vorig bericht

Politieauto botst op stilstaande auto op A79

Start ‘Meldpunt Lichthinder’ in de nacht

Volgend bericht →