Veolia ziet in Limburg positieve cijfers

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Veolia ziet in Limburg positieve cijfers

Na een moeilijke start op 10 december 2006Directeur Frank van Setten gaf in de vergadering van de Stichting BOL (Behoud Openbaar Vervoer Limburg) een uiteenzetting over de laatste ont-wikkelingen bij vervoerder Veolia.
Hij stelde vast dat de kosten van een trein zitten in “het hebben” en dat het onderhoud wordt gerekend in dagen, zodat je er net zo goed mee kan rijden en door een frequente dienstregeling meer reizigers in de trein kunt lokken.
Bovendien moeten de reizigers eraan gewend raken dat een strippenkaart doorgaand geldig is op bus en trein tesamen, zodat je bv. strippen kunt laten afstempelen voor een reis van Landgraaf naar Maastricht per bus en trein.
Ook werd vastgesteld dat het visgraatmodel (aanvoer van bus op trein) en geen bussen paralel aan het spoor alleen werkt in het vlakke land en niet in het heuvelland, waar minder gefietst wordt naar het station.
Daarom wordt hiervan afgeweken in het Heuvelland met nieuwe paralellijnen en het opnieuw invoeren van langere lijnen zoals bv. Sittard-Valkenburg-Gulpen vv. vanaf 24 juni as.
Tot nu toe werd een reizigersgroei vastgesteld van meer dan 10 procent en zijn de opbrengstcijfers positief.
Gesprekken worden gevoerd voor de aanleg van nieuwe stations aan de Heuvellandlijn: de Kissel en In de Cramer (Woonboulevard) in Heerlen, verder 1 nieuw station in Maastricht en Valkenburg maakt zich sterk voor een Park & Ride station in Strabeek.
Bovendien worden de stations veiliger gemaakt, fietsstallingen vergroot en parkeervoorzieningen verbeterd.
Op de stations Schin op Geul en Chèvremont worden de perrons verbeterd.
Men gaat nu ook starten met de nieuwe bushalteborden.
De nieuwe lightrail (indienststelling 2e helft 2008) is van zwitserse makelij, heeft een toilet,en is in hoogte gelijk met het perron. Deze treinstellen kunnen op termijn worden uitgebreid van 2 bakken naar 3 bakken.
Men is zeer geïnteresseerd in het ontwikkelen van een lightrailconcept van Luik via Maastricht/Heerlen naar Aken of via Maastricht/Valkenburg/Simpelveld naar Aken, maar hier stuit men op het grote probleem van ieder land met zijn eigen beveiligingssysteem en het taalprobleem. Toch zal dit ook onderdeel van gesprek blijven met de provincie voor de toekomst.

← Vorig bericht

Parkeerstrepen in Valkenburg

Projectgroep ingesteld voor centrumplan

Volgend bericht →