Veranderingen in Valkenburg-C 1

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Veranderingen in Valkenburg-C 1

De “kuil” in de GosewijnstraatDe afgelopen tijd is er nogal commotie ontstaan over de veranderingen in het centrum van Valkenburg. Inwoners maken zich druk over gepresenteerde plannen, met als gevolg brieven aan de raad over de verkoop van gronden en over informatie die een geheel eigen leven leidt.
Tv Valkenburg weidt de komende weken een serie aan deze grootscheepse veranderingen. De lokale televisie wil iedereen hierover informeren.
We beginnen met het actuele item. nl. de bebouwing van de zgn. “kuil” in de Gosewijnstraat. De plannen van het College omvatten om dit stukje grond in het centrum weer te laten bebouwen met wat er eens gestaan heeft: een hotel.
Volgens het College heeft zich een investeerder gemeld die deze plek wil bebouwen. De exploitant van een 5-sterren hotel in Antwerpen, De Witte Lelie genaamd, wil hier een vestiging gaan bouwen.
Het concern exploiteert een 5-sterren Bed & Breakfast. In Antwerpen is het “petit grand hotel” gesitueerd in een gerestaureerd 17de eeuws pand, met een prachtig interieur en meubilair. De prijs per kamer varieert van € 295 tot € 525.
De grond van de “kuil” in de Gosewijnstraat werd tot het einde van de Tweede Wereldoorlog in beslag genomen door hotel Croix de Bourgogne. “Een hotel met kwaliteit” aldus de oudere Valkenburger.
Die allure wil het College terugbrengen. De bewoners zijn fel tegen de plannen. Als argumenten gebruikt men het wegvallen van een mooie plek die veelvuldig gebruikt wordt door de toeristen, wegvallen van licht in de straat en het uitzicht naar de Nicolaaskerk en Ruïne.
De bewoners hebben een handtekeningenactie gehouden. Men heeft 600 handtekeningen verzameld. “Waarvan er veel van toeristen zijn” aldus Cas Peters, een van de bewoners.

← Vorig bericht

Workshop "de Drie Beeldjes"

Politie zoekt getuigen van dodelijke aanrijding

Volgend bericht →