Veranderingen in Valkenburg-C 3

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Veranderingen in Valkenburg-C 3

L. vd Maessenstraat, Walram- en BerkelpleinHet gemeentebestuur heeft via stadsarchitect Wiel Arets bekend gemaakt van plan te zijn om in het centrum enkele parkeergarages aan te leggen. Er zijn verschillende opties, zoals een parkeergarage onder de supermarkt aan de L. vd Maessenstraat en.
De bedoeling is om de super en de daarboven gelegen kantoorruimte met parkeerdek te slopen. Daarvoor in de plaats komt een ondergrondse parkeergarage. Met een dubbeldeks parkeermogelijkheid.
Bovengronds wordt de bebouwing anders. Aangepast aan de omgeving, mergelbouwsteen zal de boventoon voeren. Het pand waarin de nieuwe supermarkt gevestigd kan worden zal met zijn zichtlijn naar voren worden geplaatst. Zodoende ontstaat een rechte zichtlijn met de reeds bestaande panden.
De andere parkeergarages worden gesitueerd onder het Walramplein of het Berkelplein. Het Walramplein moet volgens de visie van Arets een echt plein worden.
Zijn voorstel is bebouwing aan de Geulzijde van het plein. Of het bruggetje naar de O.L.Vrouwekerk meegenomen is? Het aanzien van het plein wordt als park ingericht.
De tweede supermarkt, Jan Linders, verhuist een etage naar beneden. Dat betekent in de ogen van Arets afbraak van het complex en herbouw. Berekeningen worden nu gemaakt door Linders voor de haalbaarheid. Dan het Berkelplein.
Een tweede optie ligt er om onder dit plein een parkeergarage te bouwen. Bovenop de garage is sociale woningbouw mogelijk aan de kant van de Palankaflat. Maar dit is nog lang niet duidelijk.
“Hierdoor ontstaat een straat” aldus Arets. Volgens eerdere uitlatingen van burgemeester Eurlings zijn voor dit plan “veel geïnteresseerden”. Door de schetsen van Arets krijgt dit plein een ander aanzicht en wordt verlost van auto’s en bussen.

← Vorig bericht

Nog geen kopers voor gemeentepanden

Valkenburg gaat terug naar de heksentijd

Volgend bericht →