Veranderingen in Valkenburg-Centrum

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Veranderingen in Valkenburg-Centrum

Deel 4: de PlenkertstraatIn deze zomerse serie over de aangekondigde grote veranderingen in het Valkenburgse centrum komt deze maal de Plenkertstraat aan de beurt. Voor veel Valkenburgers is de staat van deze straat een doorn in hun ogen.
“Dat ze daar nu eens iets aan doen in plaats van een duur hotel te bouwen!” is een veel gehoorde uitspraak. Het zit de inwoners hoog. Blijkbaar de bestuurders ook. Zij willen veranderingen aanbrengen.
Welke plannen heeft het gemeentebestuur in petto voor de Plenkertstraat? Op de locatie waar nu het Chinese restaurant en het reisbureau Het Zuiden gevestigd zijn, wil men een nieuwe school realiseren. Na de vakantie komt hierover duidelijkheid.
Het schoolbestuur LvO wil op deze plek de nieuwbouw van het Stella Maris situeren. Op de plek waar nu nog de Geulhal staat, wordt het Martha Florahuis gebouwd. Een gebouw bestaande uit drie bouwlagen.
Het Martha Florahuis is bestemd voor de zorg aan dementerenden in hun laatste levensfase. Achter dit zorgcomplex worden 5 appartementenblokken van drie verdiepingen met elk drie wooneenheden gebouwd.
Verderop in de Plenkertstraat ligt het terrein van bierbrouwerij de Leeuw. Investeerders (o.a. AZM) zijn van plan om hier medische faciliteiten te creëren d.m.v. een hotel met conferentiemogelijkheden.
Foto’s Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

Website voor toeristisch Valkenburg

Aanbieden dorpsvisie gaat niet door

Volgend bericht →