Verbindingsweg 'Het Bat' krijgt nieuwe bestrating

Voorpagina » Toerisme » Verbindingsweg 'Het Bat' krijgt nieuwe bestrating

Het Bat, de verbindingsweg tussen het Walramplein en het Berkelplein, krijgt een nieuwe bestrating. Dat zal na de ‘vastelaovend 2020’ gebeuren. “Door een onvoorziene aanwezige bodemverontreiniging ter hoogte van voormalige stomerij Smeets waren wij genoodzaakt de planning aan te passen. De Provincie Limburg heeft inmiddels toestemming gegeven om de sanering uit te voeren”, aldus wethouder Carlo Vankan (Algemeen Belang) in een brief aan de gemeenteraad.

fietshek walramplein

Fietsenstalling
De aanwezige fietsenstalling op het Walramplein wordt nog niet zo goed gebruikt, aldus wethouder Vankan. Om die situatie te verbeteren is besloten om de bewegwijzering vanuit het centrum te verbeteren.

Laden en lossen

Om de huidige problemen met het laden en lossen ter hoogte van het kantoor van de VVV op het Walramplein op te lossen, heeft het college besloten om een tweetal inzinkbare pollers bij te plaatsen. Zodoende kan het laden en lossen buiten de venstertijden na 11 uur in de ochtend niet meer plaatsvinden. “Dit biedt de enige structurele oplossing voor het probleem”, aldus Vankan.

Nieuwe zitelementen
Doordat het Walramplein geen trottoirbanden heeft, is er geen hoogteverschil. Hierdoor parkeren leveranciers en andere automobilisten hun wagens waar dit eigenlijk niet mag. De gemeente gaat de oude betonblokken die er nu nog staan, weghalen omdat deze afbreuk doen aan de kwalitatieve uitstraling van het plein. Er komen nieuwe afzet elementen, die tevens dienst doen als zitelementen.
Kosten: een ton
De totale kosten voor de pollers € 65.000,- en de zitelementen € 35.000,- bedragen
€ 100.000,- exclusief BTW.
Archieffoto’s TV Valkenburg
← Vorig bericht

Lezing over de Jodenvervolging

Limburgs Sinterklaas Journaal terug bij TV Valkenburg

Volgend bericht →