Verdere samenwerking toerisme in de Euregio.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Verdere samenwerking toerisme in de Euregio.

“GaiaZOO’ wint de VVV Innovatieprijs 2013.De VVV Zuid-Limburg gaat dit jaar de samenwerking tussen Toerisme Provincie Luik, Belgisch Limburg en Grünmetropole EV in Aken verder verdiepen. Dat zei Anya Niewierra tijdens de woensdagmiddag gehouden nieuwjaarsreceptie.

“Komend jaar leggen wij het accent op internationale projecten, producten, samenwerkingen en marketing. Wij zijn er van overtuigd dat hier in de toekomst onze kansen liggen om meer buitenlandse toeristen, recreanten en zelfs inwoners aan te trekken".
Voor de toeristische sector is de beweging naar een Europese regio essentieel. Limburg is afhankelijk van buitenlandse bezoekers en recreanten in de toekomst, om het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat, op te vangen.

De VVV wil doorgaan met gebieden fysiek met elkaar te verbinden en de oprichting van een transnationale VVV om gezamenlijke marketing mogelijk te maken.
Winnaar GaiaZOO ontving naast het speciaal ontworpen beeld ‘Thinking out of the box’ – gemaakt door kunstenaar Marco van Kooten van Bronsgieterij Czer – , een op maat gemaakt promotiepakket van VVV Zuid-Limburg.

Het innovatieve karakter van het nieuwe prijsbeleid ’dynamic pricing’ van GaiaZOO zit volgens de vakjury in de combinatie van een aantal factoren. Op de eerste plaats heeft GaiaZOO als eerste dierentuin in de wereld ‘dynamic pricing’ toegepast binnen haar prijsbeleid. Met andere woorden hoe eerder de bezoeker entreekaarten besteld via de website, hoe lager de entreeprijs. Dit systeem heeft vanaf de invoering in april 2013 geleid tot een betere spreiding van bezoekers, hogere recettes en een hogere besteding in de dierentuin per bezoeker. Deze innovatie staat bovendien niet op zichzelf, want GaiaZOO is voortdurend bezig met vernieuwen en innoveren. Zo heeft GaiaZOO ook tal van vernieuwingen op de planning staan voor 2014. Daarnaast wil GaiaZOO graag haar systeem en ervaringen delen met andere dierentuinen en dagattracties.
Hiermee voldoet GaiaZOO ruimschoots aan de criteria voor het winnen van de VVV Innovatieprijs 2013.
‘Niet alleen omdat het een mooi voorbeeld van procesinnovatie is dat inspirerend is voor andere bedrijven in de branche maar ook het feit dat innoveren in de genen van GaiaZOO zit, maakt de winnaar extra bijzonder’, aldus Wil Houben, oud-directeur Kamer van Koophandel Limburg én juryvoorzitter.

← Vorig bericht

Uitzending gemist?

Inbraak in basisschool Schin op Geul.

Volgend bericht →