Verdwijnt de dure witte afvalzak uit Valkenburg ?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Verdwijnt de dure witte afvalzak uit Valkenburg ?

“Zo ver is het nog lang niet”, zegt KleijnenHet college van B&W wil een onderzoek gaan instellen “naar de mogelijkheden om te komen tot één regionaal afvalinzamelsysteem” aldus de formulering. Men is genegen het huidige inzamelsysteem overboord te zetten. Daarmee zou de dure witte afvalzak ook verleden tijd worden.
“Zo ver is het nog lang niet”, benadrukt wethouder Kleijnen. De uit 1994 ingevoerde zak was bedoeld als overgangsregeling.
Het Valkenburgse college is voorstander van een regionaal afvalsysteem waaraan diverse gemeenten in de omgeving meedoen.
Kleijnen: “Veel inwoners van Valkenburg aan de Geul weten misschien niet dat nu al veel geld te besparen valt op het afval. Per huishouden kun je veel producten gratis aanbieden bij het gemeentelijk milieupark. Denk aan plastic flesjes, blik, papier, glas en kleren”.
“Daarmee kun je vele tientallen euro’s op jaarbasis verdienen. Het is een kleine moeite gescheiden afval aan te bieden” aldus wethouder Leenders (Financiën/ Transperant).
“Misschien verdwijnt de witte zak wel ? Dan komt iets anders ervoor in de plaats. En dat gaat ook geld kosten” zegt Kleijnen (SOB/SP). “Goed scheiden doet geld besparen” is zijn slogan.
Foto’s gemeente Valkenburg aan de Geul

← Vorig bericht

Gemeentegrot krijgt twee nieuwe aanhangwagens

Groot paardenevenement in Schin op Geul

Volgend bericht →