Vergunning voor visvijver met brug verleend

Voorpagina » Toerisme » Vergunning voor visvijver met brug verleend

De vergunningen voor het aanleggen van de visvijver met brug in Broekhem-Zuid zijn verleend. Dat is te lezen in een nieuwsbrief die de provincie Limburg, gemeente Valkenburg aan de Geul en projectontwikkelaar Wyckerveste vrijdag hebben uitgebracht. Uit de nieuwsbrief blijkt verder dat de bouwwerkzaamheden op het voormalige bierbrouwerijterrein goed vorderen.

wit dak cyclecentre, daarachter hotel, zwart gebouw experience

Het eerste gebouw, waarin het Cycle Center wordt gehuisvest, wordt deze week opgeleverd. De Sport Experience, waarin o.a. Shimano wordt gehuisvest zal eind november opgeleverd worden. De afbouw van beide gebouwen zal begin volgend jaar plaatshebben. De oplevering van het hotelgebouw en de omliggende infrastructuur staat gepland voor eind maart 2019.
De werkzaamheden in het monumentale gedeelte van de oude brouwerij waarin de Food Experience wordt ingepast starten komende week. De oplevering staat gepland rond medio april volgend jaar.
Over de aanleg van het nieuwe parkeerterrein – naast het parkeerterrein van de Valkenier – staan gepland in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar. Vooraleer de aanbesteding moet plaatsvinden, moeten de definitieve ontwerpen worden vastgesteld.
Het is de bedoeling dat langs de Pr.Beatrixsingel fietsstroken aangelegd worden in combinatie met het aanduiden dat de gehele Pr. Beatrixsingel een voorrangsweg gaat worden. Tegen dit voornemen van het college van B&W kan bezwaar aangetekend worden volgens de publicatie van het verkeersbesluit in de Staatscourant.
Meer achtergrond informatie over het project met de naam “Par’course” vindt u HIER.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

KunstwerkT met Jeroen Janssen

Niet overal oversteekplaatsen met middengeleiders

Volgend bericht →