Vergunningen Amstel Goldrace nog niet rond

Voorpagina » Nieuws » Vergunningen Amstel Goldrace nog niet rond

Er zijn nog geen vergunningen afgegeven voor de Amstel Goldrace op zaterdag 10 oktober a.s. Dat maakte wethouder Bisschops bekend op vragen van de VVD. “De vergunningaanvragen liggen nog voor beoordeling bij de veiligheidsregio. Deze week zal meer bekend worden,” voorspelde ze.

Coronamaatregelen
De gemeente zal tijdens de Amstel Goldrace coronamaatregelen nemen zoals het plaatsen van hekken die met doeken bekleed worden. Het kijkdicht maken gebeurt zodat kijkers niet stil blijven staan als het rennerspeloton langsrijdt. Rond de koers wordt een ontmoedigingsbeleid gehanteerd. Bezoekers van de koers worden dit jaar niet op prijs gesteld. Iedereen wordt opgeroepen om de strijd via de televisie te bekijken.

Nog geen duidelijkheid voor ondernemers
De gemeente gaat er nog steeds van uit dat de Amstel Goldrace doorgaat. “Daar wordt naar gehandeld,” zei wethouder Bisschops. De VVD had vragen gesteld over de afsluitopties rondom het parcours. “Wij willen snel de maatregelen die genomen worden vernemen. Het wordt kort dag. Ondernemers langs het parcours willen weten wat ze wel en wat ze niet mogen organiseren onder de geldende coronamaatregelen,” aldus Jack Hermes van de VVD.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Prinsjesdag

Digitaal meepraten over renovatie Koningswinkelstraat

Volgend bericht →