Verhalen over 'Huizen van Verzet' in Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Verhalen over 'Huizen van Verzet' in Valkenburg

De eerste editie van Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet in Valkenburg wordt op zaterdag 4 mei georganiseerd door Christianne Schreuder, Sandra Kostons-Ramaker en de Stichting Struikelstenen Valkenburg met ondersteuning van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.
Het is voor de eerste keer dat in Valkenburg het dubbelprogramma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet plaatsvindt. Op diverse locaties waar Joodse families geleefd hebben, worden persoonlijke verhalen door familie, nazaten of kenners verteld.

rosel_cohen_rechts_met_haar_broertje_frits_ca_1939

René Paulssen, zoon van Maria en Jef Paulssen-Jadoul, vertelt het verhaal van de joodse bewoners van wie niemand de oorlog zou overleven. “Het hoogbejaarde echtpaar Servaas Soesman en Emma Soesman-Horn wonen op de Berkelstraat 15 als Margaretha Cohen-Abraham, een nicht van Emma, met zoon Frits en dochter Rosel aanklopt voor onderdak. Zij zijn joodse vluchtelingen uit Duitsland. Het buurmeisje Maria Jadoul en haar verkering Jef Paulssen helpen de familie stiekem in hun levensbehoefte”.

Andere verhalen worden verteld bij de adressen Berkelstraat 32, Grotestraat-c. 49, Lindenlaan 17, Wilhelminalaan 23b, Grendelplein 5-7 en Stationsstraat 10. De vertellingen vinden plaats van 10 tot 16 uur op de diverse plekken.
Meer informatie vindt u hier: www.openjoodsehuizen.nl/nl/page/4835/valkenburg
 
← Vorig bericht

5e Canicross, Dogscooter en Bikejoring Vilt

April was een zeer zonnige en droge maand

Volgend bericht →