Verkeersborden zorgen voor zoekverkeer in Broekhem-zuid

Voorpagina » Toerisme » Verkeersborden zorgen voor zoekverkeer in Broekhem-zuid

Dinsdagavond zijn de verkeersborden die in de afgelopen dagen – en tijdens de voorjaarsvakantie waren omgezet – weer in de goede richting teruggeplaatst door de gemeente. Er waren klachten over zoekverkeer bij raadslid Thomas Brune (CDA) in Broekhem-zuid ontvangen.
“Er komen mensen uit een deel van Broekhem-zuid niet meer weg uit hun eigen woonwijk zonder straten in tegengestelde richting in te rijden. Ook zie ik véél mensen rondjes rijden, waarbij er onduidelijk is waar naartoe te gaan”, aldus Brune. Hij heeft direct contact gezocht met verkeerswethouder Carlo Vankan (AB) die dezelfde dag nog actie heeft ondernomen.
Renovatiewerkzaamheden
Enkele verkeersborden zijn – wel of niet moedwillig – in de voorjaarsvakantie verplaatst of verdraaid. Een bewoner van de Pr.Beatrixsingel zegt desgevraagd dat de gehele vakantieweek er auto;’s door de Pr.Beatrixsingel reden terwijl de weg gedeeltelijk open licht vanwege de renovatiewerkzaamheden.
Kwajongensstreken
“Er stonden een aantal borden verkeerd”, aldus wethouder Vankan op vragen van TV Valkenburg. “Deze zijn dinsdagavond teruggeplaatst. Soms zijn borden omgewaaid, verkeerd teruggezet of omgedraaid door kwajongensstreken”, zegt de wethouder. “Het is verkeerstechnisch een uitdaging qua éénrichtingsverkeer en dan omleidingen moeten maken. Bij 1 of 2 borden gaat het al snel mis”.
Opheffen eenrichtingsverkeer
Wethouder Vankan bekijkt op dit moment om het eenrichtingsverkeer in de wijk op te heffen. “Dit is de bottleneck. De borden zullen tijdelijk afgeplakt worden op die plekken waar dit verkeerstechnisch niet al te veel gevaarlijke situaties oplevert”.
Melden
Wethouder Vankan laat weten indien er een volgende keer klachten over verkeerstechnische zaken in de wijk zijn, dit bij de gemeente te melden. “Er is een 24 uur contract hierover met de aannemer afgesloten”. Melden via telefoonnummer 14043 of via info@valkenburg.nl of via de gemeente-app.
Lees hieronder meer over de renovatiewerkzaamheden aan de Pr.Beatrixsingel.
https://tvvalkenburg.tv/nieuws/pr-beatrixsingel-goedkope-variant/
 
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Programma amateurvoetbal voor zondag 8 maart

Frank Marx lid van verdienste Kurkapel

Volgend bericht →