Verkeersdrukte in Valkenburg door  groot onderhoud A79

Voorpagina » Nieuws » Verkeersdrukte in Valkenburg door  groot onderhoud A79

Vanaf aanstaande vrijdag 26 februari tot en met 28 maart zal het aantal auto’s dat door Berg en Terblijt, Vilt en Valkenburg rijdt ongetwijfeld sterk toenemen. Oorzaak is de afsluiting van de A79 vanaf het knooppunt Kruisdonk tot Hulsberg. Automobilisten kunnen op 2 manieren de route richting Heerlen vervolgen:
1. Kiezen voor de aangegeven omleiding. Deze houdt in dat ter hoogte van  het knooppunt Kruisdonk de A2 richting Eindhoven wordt genomen , vervolgens bij het knooppuint Kerensheide de A76 richting Heerlen. Volgens Rijkswaterstaat moeten weggebruikers hierbij rekening houden met verkeershinder en een extra reistijd van minimaal 15 minuten. 

2. Vanaf Maastricht via Berg en Terblijt, Vilt, en Valkenburg richting  Hulsberg rijden waarna de A79 weer bereikbaar is. Voor weggebruikers die naar Hulsberg,  Klimmen of Voerendaal moeten, is dit ongetwijfeld de meest voor de hand liggende route.

Planning groot onderhoud
De A79 tussen Maastricht en Heerlen wordt dit jaar in beide richtingen uitgebreid gerenoveerd.. Er komt over het hele traject stiller asfalt en de op- en afritten bij Klimmen, Voerendaal en Valkenburg worden verlengd. Slechte geleiderails  worden vernieuwd en op een aantal locaties waar er nu geen staan, worden geleiderails geplaatst. Verder worden hier en daar nieuwe borden geplaatst en worden  de afwateringsproblemen  aangepakt.

De werkzaamheden worden in 4 fases uitgevoerd. Tijdens elke fase is een deel van de snelweg  ongeveer 4 weken afgesloten. De planning ziet er als volgt uit:
1: A79 afgesloten van Maastricht tot Hulsberg  richting Heerlen: 26 februari – 28 maart;
2: A79 afgesloten van Hulsberg tot Heerlen richting Heerlen: 18 april – 16 mei; *
3: A79 afgesloten van Hulsberg tot Maastricht richting Maastricht: 28 mei – 27 juni;
4: A79 afgesloten van Heerlen tot Hulsberg richting Maastricht: 9 juli – 8 augustus.
*Indien de  Amstel Gold Race niet doorgaat, wordt met de werkzaamheden op 16 april begonnen.

Heeft u vragen of opmerkingen over werkzaamheden? Kijk op de pagina van alle geplande werkzaamheden: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

← Vorig bericht

Programma’s vanaf 21 februari

Kloosterkerk behoudt financiële bijdrage

Volgend bericht →