Verkeersmaatregelen zondag tijdens Amstel Goldrace

Voorpagina » Nieuws » Verkeersmaatregelen zondag tijdens Amstel Goldrace

Op zondag 18 april 2021 vindt de Amstel Gold Race plaats, dit zal echter een andere editie zijn dan alle andere jaren. Vanwege de COVID-19 pandemie wordt de Amstel Gold Race dit jaar verreden op een parcours dat bestaat uit rondjes van 16,9 km. In totaal worden er door de dames 7 rondes gereden en door de heren 13 rondes. De organisatie roept op om niet te komen kijken. Het parcours wordt afgesloten. Op diverse plekken zelfs met manshoge zwarte doeken. De dames- en herenwedstrijd worden live door de NOS uitgezonden.

AGR-kaart-parcours 2021

Gedurende de dag gelden er verschillende omleidingen.

Eenrichtingsverkeer Sibberweg – Daalhemerweg – Cauberg

Via de rotonde Daalhemerweg kan omleiding verlaten worden richting Sibbe/Margraten.

Eenrichtingsverkeer van Valkenburg naar Maastricht
via Meesweg – Langen Akker – Vogelzangweg – Geulhemerweg – Grote Straat – Rotonde (Het Grendelplein is afgeloten). Via rotonde Berg en Terblijt kan omleiding verlaten worden richting kern Berg en Terblijt of Maastricht.

Specifieke verkeersmaatregelen voer de editie 2021:

Valkenburg
Woningen aan het parcours (Daalhemerweg, Cauberg, Rijksweg) zijn te voet bereikbaar Bewoners van de woningen aan het parcours ontvangen een polsbandje om hun woning te kunnen bereiken. Het advies is om de auto buiten het parcours te parkeren als u met de auto weg moet gedurende de dag. Mocht er in een noodgeval toch blijken dat u uw woning moet verlaten, volg dan altijd de richting van het parcours.

Omleidingsroute 18 april (richting Valkenburg-Maastricht) Langen Akker -> Vogelzangweg -> Wolfsdriesweg -> Geulweg -> Geulhemmerweg -> Grote Straat -> Rotonde (hier kan worden gekozen voor rechts richting Maastricht of links naar Berg en Terblijt

Omleidingsroute 18 april (van Berg en Terblijt richting Valkenburg) Grieks restaurant Aphrodite -> Kleine Heideweg à Oevergrubbe/Mathieu van der Poel Allee -> Rijnsbergerweg -> Rotonde Daalhemerweg (hier kan worden gekozen voor richting Margraten of richting Valkenburg via Sibbergrubbe)

Voorkeursroute (Maastricht-centrum Valkenburg en centrum Valkenburg-Maastricht)
Via snelweg of via Sibbe-Margraten.

Vilt
Woningen aan het parcours (Rijksweg)  zijn te voet bereikbaar bewoners van de woningen aan het parcours ontvangen een polsbandje om hun woning te kunnen bereiken. Het advies is om de auto buiten het parcours te parkeren als u met de auto weg moet gedurende de dag. Mocht er in een noodgeval toch blijken dat u uw woning moet verlaten, volg dan altijd de richting van het parcours.

Omleidingsroute 18 april (richting Valkenburg-Maastricht) Langen Akker -> Vogelzangweg -> Wolfsdriesweg -> Geulweg -> Geulhemerweg -> Grote Straat -> Rotonde (hier kan worden gekozen voor rechts richting Maastricht of links naar Berg en Terblijt

Omleidingsroute 18 april (van Berg en Terblijt richting Valkenburg) Grieks restaurant Aphrodite -> Kleine Heideweg -> Oevergrubbe/Mathieu van der Poel Allee -> Rijnsbergerweg -> Rotonde Daalhemerweg (hier kan worden gekozen voor richting Margraten of richting Valkenburg via Sibbergrubbe).

Overige bewoners kunnen via de Meesweg richting Berg en Terblijt via de omleiding (Langen Akker -> Brakke Berg -> Geulweg -> Geulhemmerweg -> Grote straat -> rotonde) hun woning verlaten naar Berg en Terblijt, Geulhem of Maastricht.

Richting Valkenburg
Via omleidingsroute.

Woningen Geulgracht kunnen bereikt worden via de omleidingsroute Rijnsbergerweg – Daalhemerweg – Cauberg en dan ter hoogte dan de Geulgracht rechtsaf. Verlaten van de woning kan via de omleidingsroute richting Maastricht.

Woningen Sibberweg – Pater Tilliestraat kunnen bereikt worden via de omleidingsroute Rijnsbergerweg en krijgen aan het einde van de Rijnsbergerweg de mogelijkheid linksaf te gaan. Vanuit de richting Margraten kan er bij de rotonde Daalhemerweg door bewoners rechtdoor worden gereden om woning te bereiken.

Berg en Terblijt
Woningen aan het parcours (Rijksweg, Langen Akker, Vogelzangweg, Wolfsdriesweg, Geulhemerweg, Grote Straat) zijn te voet bereikbaar, bewoners van de woningen aan het parcours ontvangen een polsbandje om hun woning te kunnen bereiken. Het advies is om de auto buiten het parcours te parkeren als u met de auto weg moet gedurende de dag. Mocht er in een noodgeval toch blijken dat u uw woning moet verlaten, volg dan altijd de richting van het parcours.

Gebied rotonde – Slakweg
Binnen het gebied rotonde – Slakweg gelden er geen beperkingen.

Omleidingsroute 18 april (richting Valkenburg-Maastricht)
Via Rijksweg naar rotonde boven de Rasberg om richting Maastricht te gaan.

Omleidingsroute 18 april (van Berg en Terblijt richting Valkenburg)
Rijksweg t.h.v. Grieks restaurant Aphrodite -> Kleine Heideweg -> Oevergrubbe/Mathieu van der Poel Allee -> Rijnsbergerweg -> Rotonde Daalhemerweg (hier kan worden gekozen voor richting Margraten of richting Valkenburg via Sibbergrubbe).

Geulhem
Woningen aan het parcours (Geulweg, voet Geulhemerweg) zijn te voet bereikbaar, bewoners van de woningen aan het parcours ontvangen een polsbandje om hun woning te kunnen bereiken. Het advies is om de auto buiten het parcours te parkeren als u met de auto weg moet gedurende de dag. Mocht er in een noodgeval toch blijken dat u uw woning moet verlaten, volg dan altijd de richting van het parcours.

Openbaar vervoer
De (bus) lijndiensten van Arriva rijden vanwege de Amstel Gold Race aangepast.

  • Lijn 4: Haltes Berg en terblijt vervallen
  • Bus rijd via de snelweg naar Valkenburg station
  • Lijn 8: Rijdt van Bosscherveld naar Scharn
  • Lijn 51: Rijdt via Sibbergrubbe naar Valkenburg
← Vorig bericht

Schin op Geul viert Koningsdag

Metersdiepe kelder ontdekt tijdens reparatie wegverzakking in Vilt

Volgend bericht →