Verkeersmaatregelen in Berg en Terblijt

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Verkeersmaatregelen in Berg en Terblijt

Tijdens de Heuvelland wandel-4-daagseVilt – Berg & Terblijt
De nieuwe start- en inschrijvingslocatie tijdens de Heuvelland Wandel4daagse van 7 tot en met 10 augustus bij café-zaal ’t Vöske, gelegen aan de Grote Straat 8 te Berg en Terblijt, ligt midden in een woonwijk. Vandaar dat de organisatie nog nadrukkelijker dan andere jaren serieus bezig is geweest goede parkeergelegenheid voor de bezoekers te creëren én er voor zorg te dragen dat de bewoners in de onmiddellijke nabijheid van ’t Vöske tijdens deze dagen zo weinig mogelijk overlast zullen ervaren. Dat de omwonenden dit evenement bewust zullen meemaken, is niet te voorkomen; echter gezien de gezellige sfeer bij voorgaande edities vertrouwen wij ook nu weer op een goede wisselwerking tussen deelnemers en de mensen die in de directe omgeving van ’t Vöske wonen.
Het parkeren en het verkeersplan geldt van woensdag 6 tot en met zondag 10 augustus.
Parkeren auto’s:
Autoverkeer komend vanuit Maastricht én vanuit Valkenburg kunnen de auto’s parkeren achter Intratuin. In Berg & Terblijt dienen de automobilisten de P-borden te volgen. De auto’s bereiken de parkeerplaats via de Douboom-weg, naast Autobedrijf Biermans en verlaten dit parkeerterrein via de Haagwilderweg; de weg langs camping Oriental. De twee genoemde wegen worden eenrichtingswegen en de wandelaars/automobilisten verlaten en naderen dit terrein via een aparte aangegeven uitgang. Verkeersregelaars zorgen voor een goede en veilige oversteek van de Rijksweg. Het gebruik van de parkeerplaats is gratis. Parkeren in de straten rond de startlocatie is niet toegestaan. Bij slecht weer treedt een calamiteitenplan in werking. Het is te allen tijde verplicht de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen!
Fiets en openbaar vervoer:
Voor de fietsers is er in de directe omgeving van ’t Vöske, aan de Grote Straat een ruime parkeergelegenheid. Veolia buslijn 51 stopt op de Rijksweg: stopplaats is ’kapel Berg’, ca. 200 meter vanaf het startlokaal.
Wegafsluitingen:
Ter hoogte van ‘Achter de Hoven’ wordt de Grote Straat voor het doorgaande verkeer afgesloten; ook aan de andere kant bij de kruising Grote Straat en Kleinstraat komt er een afsluiting, zodat er vóór ’t Vöske een plein ontstaat voor de wandelaars. De ventweg tegenover ’t Vöske dient als doorgang voor de hulpdiensten en de bewoners. Bij de kruising van de Grote Straat met ’t Wegske komt er eveneens een afsluiting; enkel lokaal verkeer is hier beperkt mogelijk. Op zondag 10 augustus wordt deze weg helemaal afgesloten vanwege de binnenkomst van de wandelaars over de Grote Straat.
Wegomleiding:
De Geulhemmerweg wordt ter hoogte van de kruising met de Blokbrekerstraat en Langen Akker afgesloten voor het doorgaande verkeer van Maastricht/Valkenburg naar Geulhem/Broekhem/Houthem vice versa. Enkel voor lokaal verkeer, bewoners en ten behoeve van de winkels is het achterliggende gebied nog bereikbaar.
Het doorgaande verkeer vanuit Maastricht en Valkenburg naar Geulhem/Broekhem/Houthem etc. wordt omgeleid volgens route 2. Dit verkeer rijdt langs de kerk van Berg & Terblijt, via de Dr. Goossenstraat en de Langen Akker naar de Geulhemmerweg. Verkeer komende vanuit Geulhem/Broekhem/Houthem volgt route 1 via de Geulhemmerweg, de Langen Akker, Dr. Goossenstraat en langs de kerk van Berg & Terblijt naar Rijksweg N 590, dit is de doorgaande weg Maastricht – Valkenburg.
De organisatie hoopt op begrip bij alle verkeersdeelnemers en bewoners en hoopt op deze wijze de overlast voor allen tot een minimum te beperken. Medewerking van alle betrokkenen is natuurlijk een voorwaarde voor het welslagen van dit gehele verkeersplan.

← Vorig bericht

Muurresten van de oude stadsomwalling blootgelegd ?

Voorstel aan raad: verkoop gronden

Volgend bericht →