Verkeersmaatregelen ten behoeve van Amstel Gold Race.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Verkeersmaatregelen ten behoeve van Amstel Gold Race.

LET OP VOOR SLECHTWEER SCENARIOJaarlijks vindt de toerversie en de wielerwedstrijd Amstel Gold Race plaats. Om e.e.a. in goede banen te leiden worden er gedurende deze dagen een aantal aanvullende verkeersmaatregelen getroffen. Dag van de Toerversie:Op de dag van de Toerversie zullen de Prins Bernhardlaan en Prinses Margrietlaan worden afgesloten voor doorgaand verkeer tussen 6:00 uur en 12:00 uur. Op de Cauberg wordt 1-richtingsverkeer bergopwaarts ingesteld, op de Sibberweg en Vilterweg wordt 1-richtingsverkeer van Vilt naar Sibbe ingesteld en op de Daalhemmerweg wordt 1-richtingsverkeer bergafwaarts ingesteld. Deze maatregelen gelden van ± 6.00 uur tot ± 20.00 uur. Het verkeer zal worden omgeleid met behulp van omleidingborden en verkeersregelaars. Op de Sibbergrubbe zal vanaf 9:00 uur tot 17:00 uur 1-richtingsverkeer bergopwaarts worden ingesteld. Dit om gevaarlijke situaties tussen dalend verkeer en het vele omhoog rijdende fietsverkeer te voorkomen. Voor de vele deelnemers aan deze Toerversie worden extra parkeerplaatsen beschikbaar gesteld. Dit jaar worden deze parkeerplaatsen ingericht aan de Emmaberg (naast het Tankstation) en in Sibbe (aan de Kenkersweg/Dorpstraat).
SLECHT WEER SCENARIO:
In verband met de vele regenval op vrijdag ziet het er naar uit dat zaterdag 18 april geen gebruik gemaakt kan worden van de grote parkeerweilanden in Sibbe en aan de Emmaberg voor deelnemers van de Toerversie Amstel Gold Race.
Om de grote hoeveelheid verkeer toch op een veilige manier te kunnen opvangen worden er aanvullende verkeersmaatregelen getroffen.
Alternatief voor parkeerweiland Emmaberg:
De Hekerweg (tussen het kruispunt met de Emmaberg en de rotonde in Klimmen) wordt vanaf 5:30 tot 20:00 uur volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Op deze weg mag vervolgens aan weerszijden geparkeerd worden. Voor het bestemmingsverkeer zal deze weg in 1-richting te berijden zijn, bewoners en bedrijven blijven daarmee bereikbaar. Het 1-richtingsverkeer wordt ingesteld vanuit Valkenburg richting Klimmen. Vanaf 20:00 uur wordt de weg weer opengesteld in beide richtingen voor alle verkeer en worden de auto’s die niet tijdig zijn vertrokken weggesleept.
Alternatief voor parkeerweiland Sibbe:
Op de Sibberweg en Vilterweg wordt vanaf 5:30 uur tot 20:00 uur 1-richtingsverkeer ingesteld vanuit Vilt richting Sibbe. Op het weggedeelte vanaf de bebouwde komgrens Vilt tot aan de rotonde aan de Daalhemerweg mag aan 1 zijde van de weg worden geparkeerd. Ook hier geldt dat vanaf 20:00 uur de weg weer wordt opengesteld in beide richtingen voor alle verkeer. Auto’s die niet tijdig zijn vertrokken worden weggesleept. Indien de Vilterweg vol is geparkeerd zal overgegaan worden tot het volledig afsluiten van de Klein Heideweg. Ook hier kan vervolgens aan weerszijden worden geparkeerd. Als laatste optie zal ook de Meesweg tussen Berg en Vilt worden afgesloten zodat daar aan weerszijden kan worden geparkeerd. Bovenstaande maatregelen zullen worden begeleid door verkeersregelaars en parkeerstewards. Let op de aanwijzingen.
Om de toestroom naar de parkeerplaatsen in goede banen te leiden zal het verkeer vanaf de A79 via de afrit 4 (Hulsberg) richting Valkenburg worden geleid. De afrit 3 van de A79 (Strabeek) zal tussen 6:00 uur en 12:00 uur worden afgesloten voor alle verkeer richting Valkenburg. De opritten naar de snelweg blijven wel gewoon geopend.
Dag van de Wedstrijd:Op de wedstrijddag zal de Cauberg van 5.00 uur tot ± 20.00 uur afgesloten worden voor alle verkeer met uitzondering van bergopgaand bestemmingsverkeer.
Het overige verkeer zal worden omgeleid middels omleidingsborden. Tevens geldt er een algeheel parkeerverbod op de rijbaan van wegen die onderdeel uitmaken van de route van de Amstel Gold Race. Bovenstaande maatregelen worden aangegeven middels verkeersborden. Tevens zullen daartoe gecertificeerde verkeersregelaars worden ingezet. Tijdens de doorkomst van de wedstrijd zal het gehele parcours tijdelijk worden afgesloten.
Na doorkomst van de renners wordt het parcours weer vrijgegeven. In 2009 zullen bovenstaande maatregelen gelden op zaterdag 18 april (Toerversie) en zondag 19 april (wedstrijd).

← Vorig bericht

Limburg kandideert voor WK wielrennen 2012 en 2013

Drukte bij de start van de Toerversie

Volgend bericht →