Verkeersmaatregelen Wilhelminalaan/Nieuweweg teruggedraaid.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Verkeersmaatregelen Wilhelminalaan/Nieuweweg teruggedraaid.

Extra kosten € 35.000,=.De Commissie SOB heeft dinsdagavond unaniem besloten dat de genomen verkeersmaatregelen op de kruising Wilhelminalaan/Nieuweweg/ Geneindestraat weer worden teruggedraaid. Links voorsorteren op de Wilhelminalaan betekent voortaan ook linksaf slaan en niet meer voorsorteren om de Nieuweweg in te rijden. Een onnatuurlijke situatie voor weggebruikers, zo is gebleken. Rechts voorsorteren in de Wilhelminalaan betekent voortaan rechtsaf richting het oosten of richting de Nieuweweg op. De oude situatie voor de renovatie van de Nieuweweg keert dus weer terug. Extra kosten: € 35.000,=. Deze worden gemaakt voor de aanschaf van andere armaturen, software aanpassingen aan het systeem en vervanging van de bebording.

Dat is het resultaat naar aanleiding van vele reacties die bij de gemeente zijn binnengekomen en na bestudering van camerabeelden die opgenomen zijn op de kruising. Dat deelde verkeersambtenaar Ben van Eijsden de commissie mee.
Daarnaast wordt op de Nieuweweg ook de verkeersoversteekplaats (de zgn. V.O.P.) weer teruggebracht. "Mensen blijven daar oversteken dus kunnen we beter de situatie controleren dan ongecontroleerd laten gebeuren", aldus van Eijsden.

Het voorstel van diverse politieke fracties om een extra fietsstrook op Nieuweweg aan te leggen voor fietsers die linksaf richting het oosten willen, wordt door het college overwogen.
Wethouder Charles van Melsen (AB) vindt dat de veiligheid van de afslaande fietser niet in het gedrang komt. Diverse fracties vinden dat geld geen belemmering mag zijn om de veiligheid van de fietser in het gedrang te laten komen. "U geeft wel € 35.000,= zonder blikken of blozen uit op een andere plek, maar laat de fietser hier in de kou staan", aldus Jan Vermeer (VVD).

Het college zal binnenkort een apart voorstel naar de raadsleden sturen over de extra fietsstrook en de mogelijkheid voor het aanbrengen van een kruis op de weg voor de uitrit van het wooncomplex Aan de Reisekam aan de Nieuweweg.
Jef Kleijnen: "Waarschijnlijk gaan wij tijdens de raadsvergadering van 27 mei daarover moties indienen indien dit niet goed geregeld wordt".

De verkeersituatie aan de Sittarderweg zal voorlopig nog niet aangepast worden. De bewoners van De Valk en de Sittarderweg hebben gezamenlijk een voorstel opgesteld en naar de raadsleden en college gestuurd. Echter, de meerderheid van de commissie wil eerste de resultaten van het schoolroute onderzoek afwachten alvorens de rijrichting weer terug te draaien.

KLIK HIER voor de gehele tekst te lezen die de ‘Bewonersbelangengroep de Valk-Sittarderweg’ dinsdagavond inbracht in de commissie SOB.

Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Ree na aanrijding afgemaakt in Broekhem.

Schaduw Geulpoort te zien in afbeelding Croix?

Volgend bericht →