Verkiezing kinderkernburgemeester in Schin op Geul

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Verkiezing kinderkernburgemeester in Schin op Geul

Laat burg.Nuytens zich nu de wet voorschrijven?Op 9 november 2006 werd in ’t Geboew in Schin op Geul voor de eerste keer een kinderkernburgemeester gekozen alsmede een aantal wethouders door de jeugd zelf van de groepen 6,7 en 8 van de Basisschool.
Vier weken hadden ze zich in een schoolproject hierop voorbereid en waren ze het dorp ingegaan om problemen te signaleren en in kaart te brengen.
De groepen kregen ook namen mee zoals: G-Mannen, Sjinse Partij (SP), SMZB (Sjin moet zo blijven), Kindervieuws, The Girls en de Poepbrigade.
Wat ze tegenkwamen was: hondepoep, geen veilig verkeer, een te kleine speeltuin, het verdwijnen van het verharde speelveld, te weinig prullebakken, Geen klaar-overs bij A ge Pannes, het ontbreken van een minigolfbaan en maandelijks een goedkope bus naar de Efteling.
Ook burgemeester Nuytens werd aan de tand gevoeld over wat hij persoonlijk vond dat moest veranderen in deze kern zoals afsluiting van straten voor het verkeer, het versterken van de supermarkt, bungalows op camping Schoonbron en minder verkeer op de doorgaande weg.
Na een echte verkiezing werd met 32 stemmen tot kinderkernburgemeester gekozen Stan Akkermans met Mika Bekkers als wethouder Milieu, Danny Smeets als wethouder Verkeer en Nemo Beckers als wethouder Kinderzaken.
Allen van de groep G-mannen.
Er werden totaal 47 stemmen uitgebracht.
Er was veel belangstelling van ouders en kinderen.
Aan dit project werd medewerking verleend door Fon Weusten, Ton van Keeken en het duo Sjluuk & Co.
Foto-impressie Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2006

← Vorig bericht

De kroon op Philippe's werk

Sinterklaas niet op schimmel door Valkenburg

Volgend bericht →