Gepubliceerde verkiezingslijst wekt verwarring

Voorpagina » Toerisme » Gepubliceerde verkiezingslijst wekt verwarring

Lijsttrekker Remy Meijers van de PGP maakte afgelopen weekeinde via het programma ‘Valkenburg Actueel’ op Falcon radio duidelijk dat de de gemeente administratief geen fouten heeft gemaakt met de publicatie van de voorlopige lijst uit het kiesregister. “Nee het is geen nepnieuws”, aldus Meijers op een vraag van presentator Constant Nuijtens. Vier jaar geleden hebben PvdA, PPGP en Groen Links aan de verkiezingen deelgenomen. “Deze partijen zullen nu geen eigen kieslijst indienen en zullen vanzelf van de lijst verdwijnen”, aldus Meijers.
De gemeentelijke nieuwsbrief die digitaal wordt verspreid stond afgelopen vrijdag een lijst van deelnemende politieke partijen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daar stonden deze linkse politieke groeperingen bij: PvdA, PPGP, Groen Links en PGP. Dat riep vragen op. Over een maand wordt de definitieve kieslijst bekend gemaakt door de gemeente. Daar zullen deze partijen op te zien zijn:
Algemeen Belang – CDA – D66 – PGP – VSP en VVD.
Tevens maakte Meijers in het programma bekend dat de nieuwe naam voor de afkorting P.G.P. voortaan ‘Progressieve Groene Partij’ is.

← Vorig bericht

Prinsentrio Houthem: prinsentrio: Prins Chris, minister Jasper en adjudant Marijn

Record aantal bezoekers InterClassics Maastricht

Volgend bericht →