Shoetime, Blokker, Kruidvat, Albert Heijn en Zeeman komen terug naar hun ‘oude locatie’ aan de Louis van der Maesenstraat. In het winkelcentrum Aan de Kei is tevens winkelruimte voorzien voor Gall & Gall.
Onderhandelingen lopen nog met vier nieuwe, aspirant huurders. Henri Coumans van Hurks bv verwacht dat voor het einde van deze maand de contracten getekend zullen zijn.

Drie winkelunits aan de Irmengard Passage hebben nog geen nieuwe huurder. Twee liggen praktisch tegenover elkaar. Voor de opening van het winkelcentrum verwacht Coumans dat deze panden verhuurd zullen zijn. “Ik heb er vertrouwen in dat het gehele winkelcentrum vol zit”, aldus Coumans. Veel aspirant huurders wachten tot de bouw bijna klaar is.

Er komen diverse lokale winkels in Aan de Kei met een aanbod aan streekproducten. “Toch interessant voor de kopers”, zegt Coumans. De branche advies commissie heeft aan de hand van opgestelde voorwaarden ervoor gezorgd dat ‘kleine streekondernemers’ een plekje zouden krijgen in Aan de Kei. “Ondernemers melden zich nu”, aldus Coumans.

Op de hoek Louis van der Maesenstraat en de Dr.Erensstraat is een in/uitgang voor de ondergrondse parkeergarage voorzien. De hoofdentree voor de parkeergarage ligt aan de Irmengard Passage. Daar zijn roltrappen gepland, ook geschikt voor winkelwagentjes. De in- en uitrit van de parkeergarage ligt aan de St.Pieterstraat.

Het gehele winkel- en wooncomplex Aan de Kei wordt eind mei, volgens de huidige planning, opgeleverd.

Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016