Vernieling J.O.P.-plek in Valkenburg-centrum

Voorpagina » Toerisme » Vernieling J.O.P.-plek in Valkenburg-centrum

Afgelopen weekeinde zijn er vernielingen aangericht aan de ontmoetingsplek voor jongeren aan de Burg.Henssingel in Valkenburg-centrum. De jongeren hebben op eigen initiatief de politie ingeschakeld. Zij vermoeden dat anderen de vernielingen zoals brand stichten om de ontmoetingsplek weg te krijgen. De bewoners in de omgeving zijn vierkant tegen deze plek. De ingeschakelde politie gaat er vooralsnog van uit dat het in gesprek komen met bewoners in de omgeving meer biedt dan het stichten van brand. “Met vernielingen zullen er geen oplossingen komen”, schrijft de politie op haar Facebookpagina.

 
 
 
Een van de jongeren heeft contact gezocht met TV Valkenburg en vertelt het volgende: “We hebben al eerder
een melding gemaakt dat het JOP besmeurd was met olie en tipex. We hebben een vermoeden wie het kan zijn geweest. Ook de ramen van de container zijn ’s nachts ingegooid  terwijl we daar sliepen. We zijn het in ieder geval zat dat we niet rustig ergens kunnen zitten zonder problemen.”
De J.O.P. (JongerenOntmoetingsPlek, red.) is er gekomen vanwege de fatale gebeurtenissen in Broekhem-Noord van vorig jaar augustus. Een van de oplossingen van de gemeente is het in het leven roepen van een JongerenOntmoetingsPlek in die buurt. Protesten van bewoners in de wijk Noord hebben ertoe geleid dat de gemeente naar een andere plek op zoek moest. Dat is een ruimte achter het Scoutinggebouw geworden. In het Valkenburgse centrum. Bewoners in de onmiddellijke omgeving van het gebouw zijn tegen de komst van een dergelijke JOP. In het verleden zijn JOP’s in Houthem en Vilt na enige tijd in gebruik te zijn genomen, weer gesloten. Meestal door brandstichting.
De politie zoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben van de vernielingen, aangericht aan de JOP in Valkenburg-centrum. Bel dan met dit nummer: 0900-8844.

← Vorig bericht

Eeuwenoude eik in Houthem genomineerd voor ‘boom-van-het-jaar’

Weer brandstichting in kapel

Volgend bericht →