Nieuw leven voor het Auw Wieverbal

Voorpagina » Toerisme » Nieuw leven voor het Auw Wieverbal

Het Auw Wieverbal evalueert met de tijd mee. Organisator Richard van Beek vertelt dat hij “het bal naar een hoger doel wil tillen, maar we blijven kijken met respect naar de traditie”. Dat betekent dat er minder optredens zullen zijn van (vastelaoves)artiesten op het grote podium op het Walramplein. “Echter de optredens per artiest zullen we langer worden”, zegt van Beek.
De nieuwe opzet van het tientallen jaren gevierde feest het Auw Wieverbal slaat tevens een nieuwe weg in. De Valkenburgse Evenementen Vrienden organiseren tevens het feest in de Grotestraat-c. De oorsprong van het Auw Wieverbal. De horeca-ondernemers hebben zich bij de V.E.V. aangesloten, net als de gemeente Valkenburg aan de Geul. Deze laatste niet als organisator maar als faciliteerder en vergunningverstrekker.
De Grotestraat is voor die dag een evenemententerrein. In de straat komen weer drankbuffetten, circa 11 buffetten aan weerszijden van de straat te staan. Er komt een podium met een DJ en Erwin zal een optreden van een half uur verzorgen. Mocht het te druk worden in de straat, de gemeente kan dit monitoren via webcams in de Geulpoort en museum van Valkenburg, zal ingegrepen worden en wordt de straat afgesloten. “De toestroom wordt dan gereguleerd”, aldus wethouder Vermeer.
Op het Walramplein, dat wel met hekken is afgezet, draait van 19:11 uur een muziekprogramma. Minder artiesten als verleden jaar, met langere optredens. De tussenpozen wordt opgevangen door een DJ. En er zijn optredens van twee super bands: De Corona’s en Wir Sind Spitze. TV Valkenburg zal het gehele Auw Wieverbal live uitzenden op donderdag 8 februari 2018.
De kosten voor de beveiliging die de gemeente Valkenburg aan de Geul maakt bedragen circa € 15.000,=. Daaronder vallen o.a. hekken aan beide uiteinden van de straat en personeelskosten in de straat en in de Berkelpoort, die ook dit jaar weer als commandopost ingericht is.
Mocht het slecht weer worden, regen of sneeuw, zal het gehele Walramplein overdekt zijn.
Het sluitingstijdstip wordt dit jaar verschoven van 02 naar 03 uur. “Dit wordt gedaan vanwege de spreiding van vertrekkende bezoekers. “Dat willen we rustiger laten verlopen”, aldus burgemeester Schrijen.
Gerelateerd artikel over het Auw Wieverbal van dit jaar.
Dit is het programma op het Walramplein voor 2018:

Suze & Larissa, Big Benny, Marleen Rutten, Sjinse Oud Prinsen, Andy & Roy, Ken & Bob, DJ Marvin, Wir Sind Spitze, Beppie, Corona’s Go Carnaval, La Bamba, Shakin DJ’s en Dieter Koblenz.
Dit is niet de volgorde van optredende artiesten.

← Vorig bericht

Château St. Gerlach ontvangt vergaderlocatie award

13de poster 'Vastelaovend in Limburg' uit

Volgend bericht →