Geen verplaatsing ondergrondse kerstmarkt naar het centrum

Voorpagina » Nieuws » Geen verplaatsing ondergrondse kerstmarkt naar het centrum

Er komt geen ‘verhuizing’ van de ondergrondse kerstmarkt in de Gemeentegrot naar het centrum van Valkenburg. De VSP had hierom gevraagd tijdens de raadsvergadering van maandagavond jl. “Het is onverantwoord om 610 bezoekers tegelijk in de Gemeentegrot aanwezig te laten zijn,” vindt de VSP. Een andere reden is het steeds maar toenemende aantal besmettingen rond COVID-19 en het dreigende oplopende financiële tekort indien de ondergrondse markt onverhoopt geen doorgang kan vinden. De VSP kreeg geen steun van de overige politieke fracties in haar opvattingen.

Consequenties andere markten
Wethouder Bisschops (Evenementen-CDA) bleek geen voorstander van het idee te zijn en steunde de motie niet. Wel deelde ze op vragen van Gerti Silverentand (VSP) mee dat er 35 marktlieden hebben ingeschreven in de Gemeentegrot. Vorige jaar nog 40. Bisschops deelde de raad ook nog mee dat aan de ingang van de kerstmarkt Gemeentegrot iedereen getemperatuurd wordt en mondkapjes moet dragen. “Mocht Kerstmarkt Gemeentegrot geen doorgang vinden, heeft dit consequentie voor de ondergrondse markten in Mergelrijk langs de Daalhemerweg, bij A Go Go aan de Neerhem en voor Santa’s Village op het Th.Dorrenplein. Dit moet goed afgestemd worden,” aldus Bisschops.

Verworpen
De VSP is voorstander van het verplaatsen van kraampjes naar alle pleinen en straten in het centrum met voldoende ruimte om op een veilige manier een kerstmarkt te organiseren. Het voorstel werd met 13 stemmen tegen en drie stemmen voor verworpen.

Beslissing binnen twee weken
De gehele raad kon zich vinden in het antwoord van burgemeester Schrijen dat hij zich sterk maakt om binnen twee weken een beslissing te nemen over het wel of niet doorgaan van de kerstmarkt in de Gemeentegrot.

Opbouwwerk start 17 oktober
Vanwege de ontbrekende luchtverversing in de grot willen de marktlieden de vijf deuren in de gangen open zetten, ondanks tochtproblemen. Tenslotte maakte wethouder Bisschops bekend dat vanaf zaterdag 17 oktober – organisator Roy Packbier zei tegen TV Valkenburg: maandag 12 oktober – de opbouw van de kerstmarkt in de Gemeentegrot van start gaat.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Wethouder door raad teruggefloten en college draait 180 graden

Groene Loper Run Maastricht op rood gezet

Volgend bericht →