Verrassend Uniek Gidsje Valkenburg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Verrassend Uniek Gidsje Valkenburg.

Met deelname van de Valkenburgse jeugd op 1 juni a.s.Op zondag 1 juni organiseert de Stichting Buitenevenementen Valkenburg aan de Geul voor de 5de keer het NK Living Statues voor professionals. Niet alleen professionals vertonen hun kunsten, ook de Valkenburgse jeugd is van de partij.

Vanaf 13.00 uur strijden deze ‘Living Statues’ in diverse categorieën om de felbegeerde titel "Nederlands Kampioen Living Statues" die eveneens een ticket oplevert voor deel-name aan het World Statues Kampioenschap op 27 en 28 september in Arnhem.

De start van het parcours vindt plaats bij de Polfermolen nabij het Odapark in Valkenburg. Vanuit de start zal een looproute aangegeven worden die leidt langs alle Living Statues door hartje Valkenburg. De route is door bezoekers te lopen vanaf 13:00 tot 17:00. Om 17.30 uur zal een defilé plaatsvinden bij de Polfermolen met aansluitend de officiële prijsuitreiking. Deze einduitslag komt niet alleen tot stand door een professionele jury, ook de mening van het publiek is van belang! Zowel bij de start als op het parcours zijn deelnameformulieren met stembiljetten aanwezig, waarmee gestemd kan worden op het mooiste en beste Living Statue.

De jeugd zal haar kunsten vertonen op zondag 1 juni 2014 in het Odapark. Kom kijken, laat u verrassen, spoor ze aan tot grotere hoogte en maak ze blij!
Deze basisschoolleerlingen en studenten van het Stella Maris College in de gemeente Valkenburg, hebben vooraf twee workshops gevolgd waarbij de technieken van een Living Statue zijn aangeleerd door echte professionals. Tijdens de workshops is hen alles geleerd over mime en mimiek, bewegen en stilstaan, het bedenken van een act met bijbehorend kostuum en grime. Dit om individueel of in groepsverband deel te kunnen nemen aan het NK in hun gemeente.

Wilt u zelf ervaren hoe het voelt om een levend standbeeld te zijn? Op een speciaal podium kan iedereen ervaren hoe leuk en moeilijk het is om te acteren als een standbeeld. Volledig kosteloos en ook heel leuk voor de kinderen!

Foto Frans Hendriks, Tv Valkenburg 2013/2014

← Vorig bericht

Mariakapel in Pelerinstraat op nieuwe sokkel.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →