Verslag Dorpsraadvergadering 12 juni 2006

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Oud Valkenburg » Verslag Dorpsraadvergadering 12 juni 2006

De Dorpsraad keek in deze bijeenkomst meer naar de toekomst dan in het heden

De Dorpsraad van Schin op Geul keek in haar laatste vergadering meer in de toekomende tijd dan in het heden.

Wim Coumans uit Voerendaal presenteerde de opwaardering van de kernen Ubachsberg en Ransdaal in zijn gemeente. Dit project werd door de meerderheid van de bewoners gedragen. Hun eigen wensen werden daarbij kenbaar gemaakt aan de gemeente.

Dit als voorbeeld voor de eigen dorpsvisie 2012 die ontwikkeld wordt voor de kern Schin op Geul en ook voor andere kernen binnen de gemeente Valkenburg.

Deze visie werd gepresenteerd door Ralf Coumans. Uit de eerste samenkomsten bleek dat betaalbaar wonen een groot probleem was onder de bewoners, alsmede de vergrijzing en de daaraan gekoppelde Zorg. Ook zou de basisschool kunnen gaan verdwijnen als het aantal leerlingen onder de wettelijke norm komt van 110 leerlingen. Het aantal kinderen neemt in deze kern drastisch af. In September en Oktober volgen wijkavonden waar iedereen zijn visie op het dorp in 2012 kan inbrengen.

Het parkeerprobleem Grachtstraat nadert zijn hoogtepunt. De gemeente wil via wethouder Kleijnen de huidige situatie gaan evolueren met de aanwonenden van deze straat. Er schijnt geld beschikbaar te zijn voor de aanleg van een extra parkeerplaats aan de Sousberg, maar of dit geld hiervoor moet worden ingezet, is nog een open vraag.

Voorzitter Paul van Weersch deelde nog mee dat de dorpsraden weer geen uitnodiging van de gemeente hadden gekregen om bij het overleg aanwezig te zijn van de visie op Valkenburg in het jaar 2030. Middels een gepeperd bezwaar zullen alsnog de dorpsraden hierin worden gehoord.

In de rondvraag kwam nog de ZLSM stoomtrein ter sprake. In een publicatie werd gesuggereerd dat door bezwaren van omwonenden van het station in Schin op Geul de Thomasdagen (vervoer van achtergrond-jeugd etc.) niet konden doorgaan. Dit berust op onwaarheid. Omwonenden vragen de ZLSM alleen maar om zich te houden aan het gesloten convenant dat er niet wordt gestookt op dit station vanwege de overlast. Het blijkt dat men zich hieraan niet houdt.

← Vorig bericht

De exploitatie van het station vertoont haarscheurtjes

Wandelen in het Heuvelland

Volgend bericht →