Verslag van handbalvereniging Iason van 30-11-2008

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Verslag van handbalvereniging Iason van 30-11-2008

Dit weekend alleen winst voor dames senioren 2 en de B1.Op zondag 30 november was er weer een heel thuis programma in de Polfermolen. Als eerste speelden de dames C tegen het hoger geplaatste ESC.
Iason C was in het begin zeer onder de indruk van de tegenstander, zeker toen deze ook nog op een 0-2 voorsprong kwam. Toch lukte het de dames om zelf ook te scoren en gelijk de rust in te gaan : stand 3-3. Na de rust wist Iason in het begin nog bij te blijven maar uiteindelijk liep ESC uit en won met 6-10. De B2 moest aantreden tegen koploper Esia. De eerste helft ging gelijk op en Iason had maar een kleine achterstand in de rust: 4-5. Na de rust werd het duidelijker dat Esia sterker was en deze bouwde langzaam hun voorsprong uit en wonnen met 7-11.
De B1 moest tegen middenmotor Wijnandia. Vanaf het begin was Iason duidelijk sterker. De ene break na de andere kon gelopen worden en Iason stond al met 19-4 voor in de rust. Na de rust hetzelfde spel en ook bijna evenveel doelpunten. Uiteindelijk won Iason overduidelijk met 38-7 en blijft hiermee op een tweede plaats staan.
Dames A kreeg ook een zware wedstrijd tegen Born, die tweede staan op de ranglijst. In de eerste helft wist Born een kleine voorsprong op de bouwen: 11-14. Na de rust blijft dat zo tot 5 minuten voor tijd. Iason komt steeds dichter bij en het wordt nog heel spannend. Iason weet met nog 2.30 minuten op de klok de gelijk maker te scoren : 22-22. Over en weer zijn er dan kansen en uiteindelijk trekt Born aan het langste eind en wint met 23-24.
Dames senioren 1 moest daarna tegen Marsna. Beide teams doen niet voor elkaar onder. Na 10 minuten spelen is de stand nog gelijk 4-4. Hierna lukte even niets meer aan de kant van Iason en wist marsna 5x achter elkaar te scoren voordat Iason weer eens het doel vind. (5-9). Hierna loopt marsna nog iets uit en gaat de rust in met een comfortabele voorsprong van 9-16. De wedstrijd lijkt gespeeld. Iason geeft zich echter nog niet gewonnen en kruipt heel langzaam korterbij. 10 minuten voor tijd komt Iason op 2 doelpunten en marsna voelt zich genoodzaakt om de eerste keepster weer terug te brengen in het veld. Na diverse keren de paal te hebben getroffen verliest Iason met 19-22 nadat goed opgehaald was.
Dames senioren 2 kreeg V en L 3 op bezoek. De zeer jonge dames staan helemaal onderaan op de ranglijst terwijl Iason 2de staat. In het begin is dit verschil niet duidelijk. V en L houdt goed bij en na 25 minuten is de stand pas 8-7. Hierna weet iason 2x te scoren en bouwt de voorsprong uit tot een ruststand van 10-7. Na de rust weten de dames van Iason beter te verdedigen en zodanig het spel van de tegenstander te ontregelen dat die bijna niet meer aan scoren toe komen. Zelf scoort Iason wel naar behoren en wint deze wedstrijd met 26-11
Programma volgende week
Dinsdag 2 december spelen de dames recreatief tegen zwart/wit in de Polfermolen. Aanvang 21.00 uur
Zondag 7 december moeten de dames A uit tegen BFC en zondag 7 december moeten dames senioren 2 uit tegen Wijnandia. Aanvang 15/15 uur.

← Vorig bericht

Feestelijke opening van ECR Domaine Cauberg

Wedstrijdverslagen Vilt/Bequick 30-11

Volgend bericht →