Verslag van het politiebezoek aan Franciscusoord.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Verslag van het politiebezoek aan Franciscusoord.

meekijken én meedoenAl sinds enige jaren kent de politie Limburg-Zuid het schooladoptie project “Doe effe Normaal”. Dit project bestaat uit een aantal lessen over drugs, criminaliteit, vandalisme en geweld, voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Als afsluiting van deze lessen organiseert de politie Limburg-Zuid jaarlijks een Megadag met diverse demonstraties en optredens. Dit gebeuren wordt door ca 4000 kinderen uit de regio bijgewoond. Ook de kinderen van Franciscusoord Mytylschool volgen deze lessen, maar zijn door hun handicap niet in staat om deze Megadag te bezoeken.
Bij de chef Basiseenheid Heuvelland, Frans Legerstee, ontstond hierdoor het idee om op vrijdag 11 mei een politiedag te organiseren met als thema: Politie bezoekt Franciscusoord.
Met deze dag wilde de politie de kinderen van Franciscusoord kennis laten maken met het politiewerk en met de toch altijd een beetje ontzag inboezemende, politieagent. Door diverse demonstraties en bezichtigingsmogelijkheden konden de kinderen zicht krijgen op de taken en mogelijkheden die de politiewereld kent.
De politie was die dag met ca. 40 mensen aanwezig. Naast mensen uit het district Maastricht, kwamen uit de hele regio en zelfs buiten de regio Limburg-Zuid politiemensen naar Valkenburg, om deze dag tot een onvergetelijke te maken.
De Mobiele Eenheid, het Bike team Maastricht, de politiehonden en paarden zullen demonstraties verzorgen. Er waren verschillende politiemotoren en auto’s te bekijken, waaronder een Volvo V70 van het KLPD en een Videoauto, zoals gebruikt in ‘Blik op de Weg’.
De kinderen konden kennismaken met een politieboot, voor deze dag niet in het water maar op een trailer, en zelf onderzoek doen naar vingerafdrukken en andere opsporingstechnieken. Voor de oudere kinderen was er ook een schietsimulatie en demonstratie van wapentuig en pepperspray.
Verder stonden er nog een aantal spectaculaire verrassingen op het programma. Het rolstoelhockeyteam Black Scorpions van Franciscusoord speelde in de sporthal een wedstrijd tegen een team van de politie. En landde op het einde van de dag een heuse helicopter op het grasveld. Alle activiteiten werden gecoördineerd vanuit een Commandowagen aanwezig op het terrein.
Voor de kinderen van Franciscusoord was dit een uitzonderlijke gelegenheid om kennis te maken met de politiemens, het materieel en de politiewereld.
Foto’s: Janneke Verhoeven Tv Valkenburg © 2007

← Vorig bericht

Excursie naar de Jesuïtenberg

Uitslagen en verslagen van 12 mei 2007

Volgend bericht →