Verslagen afgelopen weekeinde HV Vilt

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Verslagen afgelopen weekeinde HV Vilt

A1 Vilt/BeQuick wint tegen ESC’90 in SteinUitslagen:
4-okt
C2 BFC 8 – 5
C1 Marsna 21 – 5
ESC A1 8 – 10
Iason DS 22 – 13
Recreanten Juliana 10 – 1
A1 Vilt/BeQuick wint tegen ESC’90 in Stein
De dames A1 van Vilt/BeQuick wonnen zondag de uitwedstrijd tegen ESC’90 met 10-8. De eerste helft was schutter Vera Verheggen op dreef. Zij scoorde doelpunt na doelpunt, geholpen door goed cirkelwerk van Rachelle Geyselaers en prima aanspelen van Sharona Meertens. Verdedigend was het team van Ad Bus en Connie Biermans weer in bloedvorm. Emma Urlings oogde in bepaalde fases wat onzeker, maar zij hield tot de rust de schade beperkt tot twee doelpunten. Vilt/BeQuick leidde na 30 minuten met 7-2. Toch waarschuwde coach Ad Bus zijn team dat deze partij nog lang niet ‘binnen’ was. Vera Verheggen kreeg in de tweede helft mandekking, wat resulteerde in rommelig spel van de meiden van Vilt/Be Quick. ESC’90 scoorde ineens wel. Gelukkig bleven Daniëlle Habets, Jennifer Ubags en Tessa Biermans bij de les. Met nog twee minuten te spelen stond Emma Urlings met twee super-reddingen verdere doelpunten van ESC in de weg. De eindstand was 10-8 in het voordeel van Vilt/BeQuick. Speciaal vermeld dient te worden dat het team van Vilt/Be Quick slecht één wissel had: C(!)-speelster Loraine Meertens. Zij speelde vijftien minuten, en deed dit perfect. De overwinning van Vilt/Be Quick was wederom een teamprestatie waarbij elke speelster tot het uiterste ging. Dat verdient een compliment.
Verslag: Ad Bus
In eigen hal stond voor de meiden van de C2 tegenstander BFC voor de neus. Het bekende (anti-)handbalspel werd ook deze keer door Beek uitgeoefend. Constant man-tegen-man dekking waardoor leuke spelsituaties niet mogen en kunnen ontstaan. Dit resultaathandbal op jonge leeftijd werd echter goed doorzien door de blauwbloezen en na een 1-0 achterstand volgden enkele goede kansen. Pas de vierde kans trof doel. Goed was te zien dat alle speelsters van Vilt/Be Quick ook richting doel durven te gooien. Ook de lengte van Britt werd goed uitgebuit. Na een 4-2 voorsprong bij rust bouwde men in de tweede helft gestaag aan een verdere voorsprong. Toen bij 6-2 de wedstrijd definitief leek gespeeld scoorde BFC acht minuten voor het einde 6-4 en was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Na twee minuten herpakte Vilt/Be Quick zich echter goed en wist de eindstand op een verdiende 8-5 te bepalen.
Verslag: Jurgen Simon
De eerste wedstrijd van het seizoen werd door de recreanten van Vilt/BeQuick makkelijk gewonnen. De aanval van Juliana was zwak gezien de uitslag. In de eerste helft werd het al snel 1-0. Na zo’n 20 minuten stond het 2-0, mede doordat de thuisclub de grootste kansen niet benutte. Uiteindelijk werd de ruststand 5-0. De doelpunten werden gemaakt door verschillende speelsters. Na de pauze het zelfde beeld. Gestaag bouwde Vilt/BeQuick de stand uit naar 10-0, voordat in de laatste minuut Juliana tegen scoorde. uitslag 10-1. Een leuke opsteker voor de thuisploeg.
Verslag: Martin Slenter
C1 speelt Marsna van de vloer
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Nols in de eigen Bosdries, was de C1 heer en meester over tegenstander Marsna. Binnen 1 minuut verprutste Vilt/Be Quick twee levensgrote kansen via een break: er werd alleen vrij voor de keeper gemist. Echter in de daarop volgende 5 minuten ging het de thuisclub beter af en stond het al 4-0. Vaak liepen de combinaties goed maar werd door de gretigheid en doelgerichtheid er net iets te vaak slordig alleen door het midden gespeeld. Desalniettemin drongen de blauwbloezen constant diep door in de verdediging van Marsna. De ruststand van 11-2 spreekt dan ook boekdelen. Ook in de tweede helft bleven onze meiden heel gretig op zoek naar het doel van de tegenpartij. De tegenstand was te zwak om lang stand te houden. Ook nu deelde de thuisclub de lakens uit en drukte het krachtsverschil – ondanks dat enkele grote mogelijkheden in kansrijke positie werden gemist – uiteindelijk uit in een duidelijke eindstand van 21-5.
Verslag: Jurgen Simon
Programma komende twee weken:
12-okt
11.00 C3 Noav
12.30 Zwart Wit A2
19-okt bekerkompetitie:
A2 en A1 en DS
11.00 A1 Iason 1
12.30 Loreal 1 A2
14.00 Heerlen 1 DS

← Vorig bericht

Verslagen teams HV Iason afgelopen weekeinde

Gratis tafeltennissen bij Falco

Volgend bericht →