Verslagen Iason van 2 november

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Verslagen Iason van 2 november

2 november werden de thuiswedstrijden in de Bosdries te Berg en Terblijt gespeeld.Dames C begon aan de moeilijke klus tegen Noav. Iason staat onderaan en krijgt het heel moeilijk dit jaar. De dames begonnen echter heel moedig en wisten tot aan de rust gelijk te blijven: 5 – 5. Na de rust nam Noav de leiding en won uiteindelijk met 8 – 12.
Hierna speelden de Dames B1 tegen BFC. het B1 team staat op een gedeelde eerste plaats en wil die behouden. Vanaf het begin namen de B1 dames het heft in handen door goed samenspel. Men had al een mooie voorsprong in de rust.11-3. Na de rust waren de eerste 10 minuten rommelig waardoor BFC enkele keren wist te scoren. Later zette Iason zijn spel weer door en wist uiteindelijk te winnen met 23 – 9.
Iason B2 was vrij vandaag.
Iason A had de moeilijke derby tegen Marsna op het programma staan. Marsna staat 1 plaatsje hoger op de ranglijst. In het begin tastten de teams elkaar een beetje af en bleef het gelijk tot 6-6. Een betere fase voor Iason bracht de voorsprong tot 9-6 met de rust.
Na de rust ging Iason verder tot 11 – 6. Hierna werd de wedstrijd weer gelijkwaardiger en wist Marsna zelfs nog op 2 doelpunten (12-10) te komen. De overwinning kwam niet in gevaar en de A dames wonnen met 14-11.
De dames senioren 1 moesten tegen Sittardia. Een tegenstander waar gewonnen van moet worden gezien de stand op de ranglijst.
Iason begon goed en nam meteen de leiding met 3-1. Sittardia gaf echter geen duimbreed toe en wist weer gelijk te trekken tot 7-7 en zelfs voor te komen. Iason vond toen het doel meer en wist een voorsprong op de bouwen tot 13-9 ruststand.
Na de rust was Sittardia beter bij de les, en kwam terug in de wedstrijd tot de stand 15-14. Iason deed toen een tandje erbij en bouwde een ruimere voorsprong 21-15 op. Deze voorsprong werd niet meer afgegeven en Iason DS 1 won met 25-18.
Als laatste speelden de dames senioren 2 tegen Olympia. Een groot verschil op de ranglijst. Dames 2 is koploper en Olympia staat 10de.
Iason nam vanaf het begin de leiding in de wedstrijd en via een ruststand van 9- 3 werd de wedstrijd heel rustig uitgespeeld. Iason won met 21-12.
Programma volgende week:
zaterdag 8 november: 12.20 uur Juliana – Iason C te Gulpen
: 13.20 uur Born – Iason B1 te Born
Zondag 9 november: 13.20 uur BDC – Iason B2 te Schaesberg
15.20 uur BFC – Iason DS1 te Beek
Dames A en senioren 2 zijn vrij.
Dinsdag 11 november: 21.00 uur Iason recreanten – Wijnandia recreanten

← Vorig bericht

Verslagen HV Vilt van 1 en 2 november

Verslag 1 november

Volgend bericht →