Verslagen teams HV Iason afgelopen weekeinde

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Verslagen teams HV Iason afgelopen weekeinde

Goede resultaten HV IasonZondag speelde men eindelijk alle wedstrijden thuis in de Polfermolen.
De meisjes van de c-jeugd moesten als eerste tegen Esia. De eerste helft was Iason overrompeld door deze sterke tegenstander. De ruststand was dan ook al 2-14. Door tactische wissels in de rust en een goede inzet van de meisjes C kon er in de tweede helft goed bijgehouden worden. Iason scoorde 3x tegen 5x van Esia. Het grote verschil van de eerste helft kon niet meer teniet gedaan worden. Ondanks dit verlies van 5-19 waren de coaches tevreden over het spel.
De meisjes van de B2 moesten tegen V en L. Iason speelde een goede eerste helft tegen dit hoger geplaatst team. De ruststand liet dit ook zien: 5-5.
Na de rust kwam V en L op voorsprong maar Iason gaf niet op en speelde uiteindelijk verdienstelijk gelijk. 7-7.
De B1 moest tegen Rapiditas. Beide teams stonden voor aanvang gelijk op de ranglijst. Er werd goed samengespeeld en Iason B 1 ging de rust in met een minimale voorsprong: 6-5. Na de rust nam Iason meteen een duidelijkere voorsprong en gaf dit niet meer af; Winst met 13-8.
De A1 kwam in actie tegen Loreal 2. Beide teams hadden nog niet veel punten en waren dus gebrand op winst. Iason A startte super goed
en met heel gevarieerd en snel spel kwam iason voor met 8-1. Na de rust waren de teams iets meer aan elkaar gewaagd maar de voorsprong van de
eerste helft was genoeg voor een verdiende overwinning: 18-10.
Dames senioren 1 moet tegen Bevo 2. In het begin lukte het niet zo goed bij iason. Het verlies van vorige week was nog niet helemaal vergeten. Bevo kam voor met 0-2. Gelukkig nam iason na enkele minuten weer het spel over en wist steeds een voorsprong te nemen. Dit resulteerde in een
ruststand van 12-11. Na de rust werd Iason feller en maakte 6 doelpunten achter elkaar zodat men voorkwam tot 18-11. Dit verschil werd niet meer prijsgegeven en Iason won met 26-20.
Als laatste moest dames senioren 2 tegen streekgenoot Vilt/BeQuick. Altijd een lastige tegenstander. De eerste vier doelpunten gingen gelijk op, over en weer werd er gescoord. Daarna namen de dames van Iason de leiding door 3x achter elkaar te scoren. Deze voorsprong hielden ze en ze gingen rusten met een stand 10-5. In de tweede helft ging Iason door met het goede samenspel en mooie acties werd beloond met een score. Uiteindelijk won Iason deze belangrijke Derby met 22-13.
De eerste wedstrijden zijn bekerwedstrijden op zondag 19 oktober.
11.00 uur Vilt/BeQuick A – Iason A Berg en terblijt
12.00 uur Iason sen. 2 – Vios 1 Valkenburg
15.30 uur Iason sen. 1 – Maasbracht Maasbracht

← Vorig bericht

Het Bokkemarkt Blues Festival

Verslagen afgelopen weekeinde HV Vilt

Volgend bericht →