Versneld onderhoud aan Dr.Erensflat

Voorpagina » Toerisme » Versneld onderhoud aan Dr.Erensflat

Het is niet zo bijzonder dat er stabiliteitsproblemen zijn met een van de balkons aan de flat aan de Dr.Erensstraat. Al jaren wordt er geen tot weinig aan bouwkundig onderhoud aan het gebouw gedaan. Afgezien van een nieuw kleurtje voor het aanzien van de flat is er de afgelopen jaren bijna niets gebeurd. En nu plots een stellage die het balkon op de bovenste etage moet ondersteunen. Daar is een scheur aangetroffen.
Een langlopend conflict met de eigenaar van de winkels onder de appartementen is een van de oorzaken. Er loopt een rechtszaak die was 6 september behandeld wordt, zegt Frederic Lebouille, bewoner in de flat, op vragen van TV Valkenburg. Hij gaat niet op de inhoud van het conflict in. “We sparen al jaren maar door onenigheid bij de vereniging van eigenaren wordt er steeds uitgesteld. Onlangs is er een meerjarenplan vastgesteld voor onderhoud van de balkons, trap, verlichting en brandmelders. De werkzaamheden worden nu versneld uitgevoerd”, zegt Lebouille.
In de loop van vrijdagmiddag is de steiger bekleed, gedeeltelijk van plexiglas zodat er goed zicht blijft op de geldautomaat, aldus Lebouille.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Weer vraag om groenonderhoud te plegen

358 Eendjes te water in Schin op Geul

Volgend bericht →