Versnelde procedure bezwaar horeca.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Versnelde procedure bezwaar horeca.

Commissie SOB gaat niet over dossier Ruine.De Kasteelstichting heeft een verzoek bij de bestuursrechter ingediend om te komen tot een versnelde behandeling van het ingediende bezwaar tegen de horecavoorziening op de Haselderhof.

"Dat verzoek is inderdaad toegekend", zegt bestuurder Frans Silverentand van de Kasteelstichting. "Deze procedure kan alleen gestart worden indien bezwaarmaker Niks aan de Hand vóór zaterdag 18 september 2010 het griffiegeld heeft overgemaakt. Betalen ze niet, wordt hun bezwaar niet ontvankelijk verklaard en dus niet in behandeling genomen".

Niks aan de Hand maakt bezwaar tegen de afmetingen van de horecavoorziening, de ligging ervan en de schending van de historische grond op de Haselderhof.

Diezelfde vereniging heeft onlangs een fotomontage gemaakt hoe in hun ogen deze horecavoorziening eruit komt te zien. Daarop heeft de Kasteelstichting via een bureau in Amsterdam opdracht gegeven om nieuwe, meer tot de realiteit sprekende, montages te laten maken gezien vanuit diverse hoeken.

"Dit worden drie dimensionale afbeeldingen", zegt Frans Silverentand, "want wat Niks aan de Hand gemaakt heeft tart de werkelijkheid enorm".

De commissie S.O.B. had maandagavond nogal wat vragen over de kwestie te stellenaan wethouder van Melsen (AB).Die kon niet alle vragen beantwoorden omdat ook hij niet op de hoogte is van de laatste stand van zaken. "Het is op dit moment een zaak van de Kasteelstichting. Zij maakt wat betreft de opgang een nieuw ontwerp omdat het College geen toestemming voor het eerste ontwerp heeft afgegeven. Als het overleg met de Rijksdienst heeft plaatsgevonden is het College aan zet i.v.m. de bouwvergunning. Daarna krijgt de gemeenteraad nog de gelegenheid om te adviseren".

De commissie was verontwaardigd dat de wethouder niet van de laatste stand vanzaken op de hoogte is."Dit dossier zit in de portefeuille van college Dauven. Ik ga alleen over de bouwvergunning", was zijn repliek. Waarop hij de commissie adviseerde om via de gezamenlijke vergadering van alle fractievoorzitters te pogen wethouder Dauven een volgende vergadering uit te nodigen.

← Vorig bericht

Uitzending gemist?

Amper vier maanden voor goed verkeersarrangement Houthem.

Volgend bericht →