Versoepelingen bij verpleegtehuizen, sportverenigingen en zwembaden

Voorpagina » Toerisme » Versoepelingen bij verpleegtehuizen, sportverenigingen en zwembaden

De belangrijkste wijziging is het feit dat per maandag 15 juni de sanitaire voorzieningen op campings, vakantieparken en jachthavens weer geopend mogen zijn. Het gaat dan om zowel de toiletten als de douche- en wasgelegenheid. Ook bij sportverenigingen en zwembaden mogen deze voorzieningen weer open. Samen met de brancheorganisaties, ondernemers en verenigingen wordt gezorgd voor een veilige invulling van de maatregelen. De noodverordening blijft op veel onderdelen hetzelfde.

stap voor stap coronaregels per 15 juni 2020

Bezoek verpleegtehuizen
Op 15 juni komt er ook meer ruimte voor bezoek aan kwetsbare ouderen in verpleeghuizen en mensen met een beperking in instellingen. Het is dan op elke locatie mogelijk om één bezoeker per bewoner op bezoek te laten komen. Eén van de voorwaarden is wel dat de locaties vrij zijn van een COVID-besmetting. Wat precies de mogelijkheden zijn voor bezoekers, is afhankelijk van de voorwaarden en mogelijkheden per locatie. Zorgaanbieders beoordelen dit aan de hand van een vastgesteld protocol en zorgen dat betrokkenen hierover geïnformeerd worden.
Onderwijs
In de eerdere noodverordening was al opgenomen dat het middelbaar beroepsonderwijs vanaf 15 juni weer praktijklessen en toetsen kan aanbieden. Het hoger beroepsonderwijs en de universiteiten krijgen vanaf 15 juni de mogelijkheid om op locatie tentamens en examens af te nemen, praktijkgericht onderwijs te geven en kwetsbare studenten te begeleiden. Onderwijsactiviteiten op mbo’s, hogescholen en universiteiten moeten zo gepland worden dat studenten de spits in het openbaar vervoer kunnen vermijden.
Vakantie
De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Per 15 juni zullen voor een aantal landen binnen Europa de reisadviezen van oranje naar geel gaan. Dat betekent dat de gezondheidsrisico’s in deze landen vergelijkbaar zijn met die in ons land en dat Nederlanders hier ook welkom zijn. Op de website www.nederlandwereldwijd.nl staat het meest actuele reisadvies. Voor wie op vakantie gaat geldt het advies, bereid u goed voor en informeer u goed over de maatregelen in uw vakantieland.
Meer ruimte vraagt meer verantwoordelijkheid
Annemarie Penn-te Strake, voorzitter van de Veiligheidsregio blijft een dringend beroep doen op alle inwoners en bezoekers van Zuid-Limburg: “We gaan de goede kant op en er is minder verspreiding van het virus. Dat zorgt dat maatregelen versoepeld kunnen worden. Tegelijkertijd is het virus niet ineens weg. Om die bewegingsvrijheid ook op de lange termijn te kunnen behouden en een tweede golf te voorkomen, is het nodig dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Houd afstand en vermijd drukte. Ben je verkouden of heb je klachten? Blijf thuis. Merk je dat iemand in je omgeving symptomen heeft? Spreek iemand aan. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

← Vorig bericht

Afgelopen weekeinde controles op recreatief verkeer Heuvelland

Ingezonden brief: Emmaberg, Nieuweweg en ook Hekerweg een racebaan

Volgend bericht →