'Vestingstad Valkenburg' is klaar

Voorpagina » Toerisme » 'Vestingstad Valkenburg' is klaar

Zaterdag zal de feestelijke opening van het vernieuwde Walramplein plaatsvinden op het Walramplein. Aan de Geulkant wordt door gedeputeerde Mackus een grote bronzen maquette van 1 bij 1 meter van de kaart van Jacob van Deventer onthuld.
Vestingstad
Na de reconstructie van Berkel- en Grendelpoort, de herbouw van de Geulpoort, reconstructie van de Haldergracht en de herinrichting van het Walramplein naar Middeleeuwse plattegrond is de vestingstad klaar. Bijzondere aandacht op het Walramplein verdient de gereconstrueerde stadswal langs de Geulkade. De positie van de muur werd zichtbaar en vervolgens in kaart gebracht tijdens de renovatiewerkzaamheden aan de Geulkade in 2008.

Valkenburgkaart Jacob van Deventer

Vestingstad Valkenburg wordt letterlijk zichtbaar op de gereconstrueerde stadsmuur. De kaart van Jacob van Deventer uit de 16e eeuw, waarop Vestingstad Valkenburg is weergegeven, is 3D geprint en in brons gegoten in formaat 1 x 1 meter. Als feestelijke opening van het Walramplein zal de bronzen kaart van Vestingstad Valkenburg samen door Provincie Limburg en gemeente worden onthuld.
De onthulling zal om 18:10 uur plaatsvinden.

← Vorig bericht

60 jarig jubileum Kanarievrienden Schin op Geul

Bomen en struiken geplant langs de Geul

Volgend bericht →