Video VV Berg’28 ondanks overwinning toch gedegradeerd

Voorpagina » Nieuws » Video VV Berg’28 ondanks overwinning toch gedegradeerd

De 4-3 overwinning die VV Berg’28 thuis tegen Vijlen behaalde, was te weinig om degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen. Het eerste van de twee duels in de nacompetitie was verleden week immers met 3-1 verloren gegaan. De Bergenaren incasseerden in Vijlen in blessuretijd twee treffers, ook nu werd de extra speeltijd fataal voor de zwart-witten. Mike Schrauwen scoorde de derde treffer voor Vijlen waardoor de 4-3 stand op het scorebord kwam en de degradatie een feit was.

Voortreffelijk eerste uur
Voor een kleine 400 toeschouwers beleefde Berg een droomstart; na nauwelijks vijf minuten passeerde Loek Hendriks met een bekeken kopbal de 51-jarige doelman Paul Brauers. Hij moest noodgedwongen keepen omdat twee goalies geblesseerd waren. De thuisclub speelde prima. Vlotte combinaties, bekeken steekpasses en een enorme inzet zorgden ervoor dat Vijlen vaak achter de feiten aanliep. Toch kwamen de gasten na een kwartier plotseling op gelijke hoogte via Bas Houben; hij passeerde Raf Lemmens in het thuisclubdoel met een bekeken schuiver: 1-1. De mannen van de Wippertse Heide waren niet aangeslagen. Integendeel; aanval na aanval werd opgezet en tien minuten later lag nummer twee in de vijandelijke touwen. Billy Schaf rondde en hoekschop koppend prima af: 2-1. De toekomst zag er plotseling weer rooskleurig uit, zeker omdat doelman Brauers zich geblesseerd moest laten vervangen door veldspeler Mike Schlösser. Hij acteerde met veel bravoure en was een waardige vervanger van de onfortuinlijke Brauers. De derde treffer kon niet uitblijven en viel dan ook vlak voor het rustsignaal van de uitstekend leidende arbiter Kosac uit Elsloo. Yoshi Claessens was veel sneller dan de twee centrumverdedigers en bleef kalm in de afronding: 3-1. Ook in de tweede helft ging de thuisclub voortvarend van start. Binnen het uur was de 4-1 voorsprong gerealiseerd. Dean Dolmans mocht na een handbal binnen het strafschopgebied vanaf 11 meter aanleggen en deed dit doeltreffend: 4-1.

Terugval
Het wachten was nu op verdere treffers want Vijlen leek rijp voor de sloop. Zover kwam het echter niet. Plotseling stokte het ritme aan Bergse kant. Er was geen overleg meer, overbodige en onzuivere lange passes waren schering en inslag. Vijlen daarentegen vermande zich nog een keer en rook mogelijkheden. Invaller Kay Selder, de oefenmeester die in de tweede helft was komen opdraven, profiteerde van de onrust in de verdediging en scoorde fraai: 4-2. Met die stand zou een verlenging volgen. Mike Schrauwen zorgde met zijn treffer ervoor dat het zover niet kwam, waarna de feestvreugde aan de kant van Vijlen indrukwekkend was.

Foto Henk Sporken, TV Valkenburg, video Romy Scaf.
Klik op onderstaande afbeelding om de video te starten.

← Vorig bericht

Brand in schuurtje achter woonhuis

Sacramentsprocessie in Schin op Geul

Volgend bericht →