25 Miljoen voor Walramplein en Leeuwterrein

Voorpagina » Toerisme » 25 Miljoen voor Walramplein en Leeuwterrein

De gemeente Valkenburg aan de Geul zal ruim € 4 miljoen investeren voor de renovatie van het Walramplein en voor het Leeuwterrein in de Plenkertstraat. De provincie Limburg zal na de realisatie van alle plannen 2,15 miljoen euro naar de gemeente overmaken. “Marktpartijen” zoals het zo mooi heet, steken nog eens 19,5 miljoen euro in de plannen. Om alles mogelijk te maken hebben gedeputeerde Eric Geurts (van stedelijke ontwikkeling van de provincie Limburg) en waarnemend-burgemeester Martin Eurlings van Valkenburg aan de Geul dinsdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst getekend.
Walramplein
Veel geld gaat naar de renovatie van het in verval geraakt Walramplein. Het wordt een evenemententerrein van 7000m2. Er komen parkeerfaciliteiten voor auto’s en fietsen terwijl tevens openbare toiletten ingepland staan. Een jarenlange wens van de Seniorenraad van deze gemeente. De jaren geleden opgegraven oude vestingwal bij hotel Walram Germania op het plein zal zichtbaar gemaakt worden. Daarnaast is er geld om het design-hotel aan de Steenstraat in het monumentale klooster/Pradoegebouw een boost te geven.
Leeuwterrein
In het convenant dat vandaag getekend werd in hotel Voncken is ook een hoofdstuk ingeruimd voor de ontwikkeling van het Leeuwterrein aan de Plenkertstraat. Zoals bekend zal de provincie samen met de gemeente en het bedrijf Shimano het uitgestrekte terrein van brouwerij De Leeuw gaan ontwikkelen. Op dit moment worden de bestemmingsplannen (lees; omgevingsplannen) verder uitgewerkt na de inloopmiddag in de herfst van vorig jaar. Shimano, bekend van de hengel- en wielersport, wil zo snel als mogelijk is het terrein gaan exploiteren onder aanvoering van projectontwikkelaar Wyckerveste. Wanneer de plannen in de gemeenteraad komen is nog onduidelijk.
De eerst volgende gemeenteraad is pas 10 april a.s. gepland.
Communicatie
De plannen zijn al zover uitgewerkt dat er een informatiemiddag gepland is voor geïnteresseerden door de gemeente Valkenburg aan de Geul en Plangroep Heggen. In hotel Voncken zal op dinsdag 7 maart een bijeenkomst plaatsvinden tussen 16 en 20 uur. Aangezien het een inloopmiddag is, zal er geen centrale presentatie plaatsvinden. U kunt de ontwerpen bekijken en vragen stellen.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2017

← Vorig bericht

Stem op onze "Auw Wieverbal"-poll

Werk in uitvoering in Houthem

Volgend bericht →