Vier muziekgezelschappen verzorgen gezamenlijk een jeugd play-in

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Vier muziekgezelschappen verzorgen gezamenlijk een jeugd play-in

Voor de tweede keer op rij wordt op zaterdag 28 oktober op initiatief van vier muziekgezelschappen, harmonie Walram’s Genootschap uit Valkenburg, harmonie Amicitia uit Vilt, harmonie St. Rosa uit Sibbe en harmonie Concordia uit Berg en Terblijt, een jeugd play-inn georganiseerd.

Van deze vier korpsen nemen ongeveer 60 jonge leden deel aan dit evenement. Zij repeteren de hele dag samen en in groepen aan de muziekstukken onder leiding van professionele muzikanten. De ‘grote harmonie’ die zij samen vormen, wordt een gedeelte van de dag verdeeld in vier groepen. Het koper en slagwerk repeteert met Björn Bus, de fluitisten en hoboïsten worden begeleid door Bart Partouns, de saxofoons door Henry Partouns en de klarinetten door Michel Renneberg.

Om 18.30 uur worden de stukken ten gehore gebracht in gemeenschapshuis Cascade in Vilt. Tussen de muzikale bedrijvigheden door is er ook tijd en ruimte gepland voor het nuttigen van een drankje en een hapje en kunnen onderlinge muziekbanden worden aangehaald.

Het slotconcert, dat wordt gedirigeerd door Bart Partouns en Michel Renneberg, is gratis toegankelijk voor alle muziekliefhebbers. De play-inn dag wordt afgesloten met een gezellige karaoke-avond.

Bij de eerste editie van de Valkenburgse jeugd play-inn was reeds sprake van grote belangstelling.

← Vorig bericht

"Ronald McDonald Kinderfonds: “Er is nog veel te doen”

Aftrap van de Dorpsvisie door de Dorpsraad in Schin op Geul

Volgend bericht →