Vier nieuwe sportrolstoelen voor Adelante Houthem

Voorpagina » Toerisme » Vier nieuwe sportrolstoelen voor Adelante Houthem

Tijdens de officiële opening van Schoolplein14 in Houthem overhandigt de Johan Cruijff Foundation (JCF) speciaal voor de leerlingen vier nieuwe sportrolstoelen. Deze rolstoelen maken deel uit van de actie van de Foundation om de mytylscholen in Nederland nieuwe rolstoelen te sponsoren.
Oud-leerling en top rolstoeltennisser (nummer 1 op de world ranking junioren) Sam Schröder is uitgenodigd om een clinic rolstoeltennis voor en met de leerlingen te organiseren. Als afsluiting speelt Sam een sponsorpartij tegen de directeur onderwijs van Adelante om geld in te zamelen voor het verwezenlijken van zijn Olympische droom in Tokyo in 2020.
Reeds in 2010 heeft de JCF een Speciaal Cruyff Court gerealiseerd bij Adelante, een speelveld aangepast aan de behoeften en wensen van kinderen met een handicap. Met het initiatief Schoolplein14 worden deze bestaande schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt door in samenwerking met de school en leerlingen lijnen en kleurvakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd. Zoals Johan Cruijff het zei: ‘Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn.’

← Vorig bericht

Groen licht voor groenspeelplaats bij basisschool

Eetcafé D'n Ingel leukste restaurant van Valkenburg

Volgend bericht →