Vierde editie Ironman via Geulhemerberg

Voorpagina » Toerisme » Vierde editie Ironman via Geulhemerberg

De vierde editie van de Ironman Maastricht-Limburg kent zondag 5 augustus niet alleen deelname van professionals maar ook talloze amateurs en liefhebbers gaan die dag de strijd aan met de elementen. 
Om zeven uur ’s morgens vindt de start plaats voor het eerste onderdeel: 3,9 km zwemmen in de Maas, vanaf De Griend in Maastricht richting het keerpunt bij het Provinciehuis. Daarna twee lussen van 90 km op de fiets door Nederlands en Belgisch Limburg waarbij ook via natuurgebied De Dellen de Geulhemerberg tweemaal moet worden beklommen. Als afsluiter 42,2 km hardlopen in en rond het historische stadshart van de Limburgse hoofdstad. De finish is opnieuw op de markt.
Een van de deelnemers aan deze vierde editie is freelance-journalist Hans Janmaat (61). Kortgeleden bepaalde kanker zijn leven, hij werd echter triatleet en gaat voor een podiumplek. 
Het verhaal van Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens is er een van vriendschap, doorzettingsvermogen en het waarmaken van dromen. Mathon van Eijsden gaat die zondag niet alleen de triatlon volbrengen, hij neemt zijn vriend Glenn Wijntjens letterlijk op sleeptouw. Glenn lijdt aan de spierziekte ataxie van Friedriech. Daardoor wordt hem steeds meer bewegingsvrijheid ontnomen. Hij droomde altijd van deelname aan een groot sportevenement. Die wordt met hulp van Mathon nu dus werkelijkheid.
Maar ook het Diabetesteam van Jeroen Wijckmans uit de gemeente Eijsden-Margraten is opvallend. Jeroen is atleet en heeft de Ironman in Maastricht al eens volbracht. Nu begeleidt hij zijn vrouw, zoon en broer die allen diabetes hebben. Als team nemen ze deel waarbij elk teamlid een onderdeel voor zijn of haar rekening neemt.
Bijzonder wordt er gekeken naar de actie van Robin Gerards (21). De Maastrichtenaar wil met zijn deelname 10.000 euro inzamelen voor het Kankerfonds. De vader van Robin overleed 11 jaar geleden aan deze ziekte.
Programma:

  • vrijdag 3 augustus: de Maastricht Sport NightRun
  • zaterdag 4 augustus: Maastricht Sport IRONKIDS Finale
  • zondag 5 augustus: start 7 uur vanaf de Griend, Maastricht

De eerste atleten worden rond 15 uur verwacht op de Markt in Maastricht.
Foto’s: IRONMAN Maastricht


 

← Vorig bericht

Voetballers in de startblokken voor nieuwe seizoen

Indeling amateurvoetbalteams

Volgend bericht →