Vijf horecapanden gecontroleerd in het centrum.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Vijf horecapanden gecontroleerd in het centrum.

Twee illegale werknemers zijn daarbij aangehouden.Afgelopen weekeinde heeft het flexteam van de gemeente Valkenburg aan de Geul vijf controles uitgevoerd in het Valkenburgse-centrum.
"Er is nog veel te winnen in de toekomst op dit vlak", zei burgemeester Martin Eurlings maandagavond tijdens de commissievergadering. Hij maakte de opmerking in het kader van de regulering van het uitgiftebeleid en inhoud van vergunningen.
Vijf horecazaken werden gecontroleerd: hotel Heineken Hoek, hotel restaurant La Casa, hotel-restaurant Gaudi, hotel-restaurant La Piazza en café Cabo Cabo. Bij allen werden overtredingen van brandveiligheidsaspecten geconstateerd.
Vluchtruimtes zijn gebarricadeerd met afval en nooduitgangverlichting werkt niet niet. Controles blijken nodig te zijn. "We hebben in het verleden te weinig gecontroleerd", zegt wethouder Charles van Melsen (AB), "en teveel vertrouwd dat de ondernemers de vergunningen wel goed zouden naleven. Met de inzet van het Flexteam plaatsen we het toezicht op een hoger niveau".
Deze aanpak gooit zijn vruchten af, zegt burgemeester Martin Eurlings. "Andere gemeenten en zelfs de Ministeries van SZW en Justitie informeren over de aanpak van Valkenburg aan de Geul", zegt Eurlings.
De controles in het verleden hebben hun vruchten afgeworpen. Nergens was sprake van geluidsovertredingen. Eurlings kondigde aan dat in de toekomst de eerder genoemde horecagelegenheden wederom bezoek krijgen om te controleren of de regels nu wel nageleefd worden.
Eurlings: "Onze gasten die Valkenburg bezoeken moeten er vanop aankunnen dat de brandveiligheid in Valkenburg in orde is. Door de ondernemers daarvan bewust te maken voorkomen we ongelukken en forse boetes voor onze ondernemers".

← Vorig bericht

Geslaagde speculaasverkoop in Houthem.

Komend weekeinde geen amateurvoetbal.

Volgend bericht →