Vijf jaar lang finish Goldrace in Berg en Terblijt.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Vijf jaar lang finish Goldrace in Berg en Terblijt.

Startplaats voor komende vijf jaar blijft Maastricht.De finishlijn voor de komende vijf edities van de Amstel Gold Race verhuist naar de ‘WK-locatie’ tussen Vilt en Berg. Dat heeft de organisatie van de Goldrace in een overeenkomst met de gemeente Valkenburg aan de Geul vastgelegd.

Het is dezelfde plek waar in september jl. het Wereldkampioenschap Wielrennen eindigde. Door het verleggen van de finish verwacht de organisatie een nog spannendere, interessantere slotfase en aankomst. Een andere reden voor de verhuizing ligt in het feit dat op het terrein van de familie Drummen meer ruimte voor de toeschouwers beschikbaar is, terwijl er meer faciliteiten kunnen worden geboden.

Het parcours van de 48e Amstel Gold Race is ook aangepast. De lus na de start via Sittard-Geleen van 18 km, wordt uit het nieuwe parcours geschrapt. De Cauberg wordt door de renners in de slotfase een keer extra bedwongen. Na de laatste doorkomst aan de nieuwe finish worden de renners richting Geulhemmerberg (970 meter, stijgingspercentage 7.9%) gedirigeerd. Aansluitend zetten ze koers richting Maastricht. Via de Bemelerberg (900 meter, stijgingspercentage 7%) en Sibbe keren de renners terug in Valkenburg waar het peloton opnieuw de Cauberg voor de kiezen krijgt. Het altijd massaal aanwezige publiek op de Cauberg krijgt op deze manier de Amstel Gold Race op de meest beroemde Nederlandse berg vier keer te zien.
De renners dienen in de 48e Amstel Gold Race 251 kilometer af te leggen. Tijdens de koers staan er 33 beklimmingen op het programma. In totaal zal het peloton 4.000 hoogtemeters dienen te overwinnen.
De eindwinnaar van de UCI World Tour 2012, Joaquim Rodriguez, heeft nu al bekend gemaakt dat hij op 14 april zal starten.
In samenspraak met het kernoverleg Berg en Terblijt en de raadscommissie wordt bekeken wat de consequenties zijn voor de geplande herplant van zestien bomen langs de Rijksweg en of er mogelijk alternatieven zijn.

Foto’s Hans Zwakenberg, Tv Valkenburg © 2013
Schematische afbeeldingen AGR © 2013

← Vorig bericht

Gratis zout afhalen om te strooien.

Jordy Swillens in finale CMC Alaif.

Volgend bericht →