Vijfde Kidsparty in het Sprookjesbos

Voorpagina » Toerisme » Vijfde Kidsparty in het Sprookjesbos

In het weekend van 8 en 9 april 2017 organiseren IVN Limburg, JongNL Limburg en Scouting Limburg samen met Sprookjesbos Valkenburg de vijfde KidsParty. In het bosrijke themapark zullen maar liefst 2.000 leden van IVN, JongNL en Scouting samen spelend in de buitenlucht actief bezig zijn. Onder het motto ‘Als ik kon toveren…’ ontmoeten fantasie en werkelijkheid elkaar.
Uit alle uithoeken van Limburg worden de kinderen met bussen of auto’s naar Valkenburg vervoerd.
Methodisch jeugdwerk in Limburg.
‘Letterlijk en figuurlijk vormen het buiten zijn, het buiten spelen en het beleven van de natuur – samen met spel en creativiteit – de pijlers van het methodisch jeugdwerk in Limburg’. Spelen in de natuur heeft aantoonbare positieve effecten op de gezondheid en de sociale vaardigheden van kinderen. Tijdens de KidsParty is er volop gelegenheid om te spelen in een natuurlijke omgeving’.
Als ik kon toveren…
De Limburgse jeugdorganisaties en het Sprookjesbos pakken namelijk goed uit met een veelzijdig en goedgevuld programma. Van natuurspellen, spectaculaire tovertrucs en spannende proefjes, speurtochten met sprookjesfiguren, natuurontdekkingstochten tot je eigen tovermenu koken. De vele activiteiten vinden over het hele park plaats. De KidsPartyRadio verzorgt met spelletjes, verzoekjes en de verkiezing van ‘Het leukste sprookje van 2017’ de muzikale omlijsting van het evenement. Kortom genoeg te doen volgens Marianne Richter van Scouting Limburg.
Spel, natuurbeleving en creativiteit
Op veel plaatsen in Limburg is een afdeling van IVN, JongNL of Scouting Limburg actief waar wekelijks voor kinderen en jongeren in de leeftijd van vier tot achttien jaar activiteiten rondom spel, natuurbeleving en creativiteit worden georganiseerd. Ruim 15.000 kinderen spelen bij één van de genoemde organisatie onder begeleiding van goed opgeleide vrijwilligers. De gebruikte eigentijdse spelmethodiek is erop gericht om kinderen en jongeren zichzelf ten volle te laten ontplooien. Het thema ‘sprookjes en toveren’ van de Kidsparty 2017 past helemaal in de werkwijze van de genoemde organisaties.
Buitenspelen en respect voor de natuur
Veel van de activiteiten die georganiseerd worden vinden plaats in de buitenlucht. Door buiten te spelen ontwikkelen kinderen hun motorische vaardigheden ten volste. Bovendien is natuurbeleving nodig om kinderen en jongeren verantwoord te leren omgaan met de natuur. Buitenspelen en respect voor de natuur en het milieu zijn onlosmakelijk verbonden met het methodisch jeugdwerk. Ze gaan hand in hand en zorgen voor het behoud en een duurzame ontwikkeling van de natuur in onze provincie Limburg.
 

← Vorig bericht

Frontale botsing Geneindestraat/Broekhem

Nieuwe dirigent voor Zangvereniging Orphée Houthem

Volgend bericht →