Vijfde plaats bij het kogelstoten voor Phily Geraards

Voorpagina » Toerisme » Vijfde plaats bij het kogelstoten voor Phily Geraards
Valkenburgse Phily Geraards behaalde een mooie vijfde plaats bij het kogelstoten tijdens de World Transplant Games in het Engelse Newcastle. De atletiekwedstrijden tijdens de ‘olympische spelen voor mensen met een getransplanteerd orgaan’ zijn het laatste onderdeel waar Geraards voor Nederland aan deelneemt.
Dicuswerpen en kogelstoten
“Discuswerpen lukte vandaag helemaal niet en ik werd 9de. Daarna meteen door naar het kogelstoten. We waren al afgeroepen in de callroom. Hier ook weer 12 deelneemsters. Ik zit als 59-plusser in de categorie 50-59. Er waren dit keer enkele krachtige, jongere dames nieuw erbij. Ik werd 5de met een mooie afstand. In ieder geval een halve meter verder dan twee jaar geleden. Dit voordeel als jongste in een categorie zou ik ook kunnen hebben in 2021 als de spelen in Houston (USA) zijn”, aldus Phily Geraards.
Vertrek
Zaterdagmiddag is het vertrek naar Nederland. Phily: “Ik mag weer terugkijken op zeer geslaagde en bijzondere spelen. En dat alles mag ik mee maken doordat iemand zijn organen na overlijden beschikbaar heeft gesteld. Heel dankbaar denk ik aan mijn donor(s)!!”.
Foto Phily Geraards
← Vorig bericht

Kop-staart botsing A79: een gewonde

Nazomerconcert Orphée en Orphée Social Singing

Volgend bericht →