Virtuele gids voor de Kasteelruïne en Fluweelengrot.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Virtuele gids voor de Kasteelruïne en Fluweelengrot.

APP voor informatie over beide toeristische monumenten.Vanaf vrijdag is het mogelijk dat bezoekers van de Kasteelruïne op hun eigen smartphone een virtuele rondleiding volgen. De bezoekers krijgen bij elk routepunt op de burcht extra informatie in de vorm van tekst, foto’s, videofragmenten of een quiz.

Alle informatie is speciaal gemaakt voor de mobiele telefoon: beknopt, duidelijk en snel. DDQ uit Valken-burg heeft deze virtuele gids ontwikkeld. Daarnaast heeft dit bedrijf een app gemaakt geschikt voor de iPhone en IPad in de huisstijl van de Kasteelstichting.
Op verschillende interessante plaatsen op de Kasteelruïne zijn QR codes te vinden die de bezoeker van informatie kunnen voorzien. QR codes (Quick Response codes) zijn tweedimensionale barcodes die met de mobiele telefoon gescand kunnen worden. De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet waarna op de telefoon de bijbehorende website wordt getoond.

Tegenwoordig beschikken alle smartphones over een QR-codescanner. Voor de Stichting Kasteel van Valkenburg is door DDQ een QR-codescanner ontwikkeld in de huisstijl van de stichting. Deze app is vanaf vandaag te downloaden op de website http://kv.ddq.nl of via de appstore.

← Vorig bericht

Herstel veelgebruikte wegen in natuur?

Um 't bakkes in Schin op Geul afgelast.

Volgend bericht →