Virtuele hennepplantage beleven in Valkenburg?

Voorpagina » Toerisme » Virtuele hennepplantage beleven in Valkenburg?

In Limburg wordt een preventiecampagne gevoerd tegen drugshandel en productie van drugs. Een speciale virtuele blackbox is onderdeel van deze campagne. Deze blackbox is op maandag 9 oktober van 10 tot 16 uur op het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg-c. te bezoeken. In de blackbox wordt virtueel een hennepplantage ingericht en doet de politie een inval. Bezoekers van de blackbox kunnen zo aan den lijve ondervinden wat daders en politie ervaren bij een inval.
De week van 9 tot en met 15 oktober staat landelijk in het teken van de Week van de Veiligheid. Landelijk thema is ’Ben jij voorbereid op criminaliteit?’ Tijdens de Week van de Veiligheid wordt op allerlei manieren aandacht gevraagd voor veiligheid. Het houden van hennepplantages is niet zonder risico. Om deze risico’s te verduidelijken is de brandweer ook op 9 oktober aanwezig bij de virtuele blackbox.
BOA’s zullen in de Week van de Veiligheid uitdrukkelijk in de wijken aanwezig zijn en bij inbraak-gevoelige plekken een “voetafdruk“ achterlaten.

← Vorig bericht

Expositie van Suus Elkink en Nic Heffels

Begroting Valkenburg aan de Geul: woonlasten inwoners gelijk

Volgend bericht →