Visboer op Walramplein vertrekt

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Visboer op Walramplein vertrekt

De visboer die iedere donderdag en zaterdag op het Walramplein stond, heeft vorige week zijn laatste dag in Valkenburg zijn viswaren verkocht. Hij is het zat. “Ik krijg een maagzweer van al het gedoe rond mijn verkoopplaats”, zegt hij tegen TV Valkenburg.
Wat is er aan de hand?
De gemeente Valkenburg heeft de visboer geholpen om een nieuwe plek te vinden vanwege zijn noodgedwongen vertrek in de Dr.Erensstraat. Ter plekke wordt het nieuwe winkelcentrum Aan de Kei gebouwd. Voor de visboer was geen plek meer. Via de noordkant van het Walramplein is hij aan de zuidkant van het plein terecht gekomen. Dit vanwege klachten. De gemeente heeft de marktkoopman gefaciliteerd in een betegelde standplaats met een stroomaansluiting.
Nota
Sinds kort is wethouder Jan Vermeer (VVD-Economie) bezig met het schrijven van een nieuwe nota waarin nieuwe voorwaarden vermeld worden wat betreft de standplaatsen in het historische centrum. “Het college is voorstander om in het historische centrum geen tijdelijke standplaatsen voor de verkoop meer toe te laten. Wij trekken de ‘loterij om voor één jaar een vergunning binnen te halen’ in”, aldus de wethouder. “Op deze basis kan een ondernemer geen onderneming in leven houden”.
Vermeer heeft dit gecommuniceerd met de standhouders. Dat zijn er twee: de visboer op het plein en de ijscoman bij de Berkelpoort.
Het nieuwe voorstel wordt een vergunningsysteem voor een langere termijn. Voor drie jaar.
Voor de goede orde: deze nota is nog niet aangenomen. Op dit moment wordt daar nog aan gewerkt. De visboer op het Walramplein heeft nog een concessie voor het jaar 2016. Maar die wil hij niet gebruiken.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2015

← Vorig bericht

Stem 'Andy & Roy' naar de L.V.K.-finale

Waarom het afvallen ook in 2016 niet lukt

Volgend bericht →