Visie Cultuurboulevard Plenkertstraat wordt uitgewerkt.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Visie Cultuurboulevard Plenkertstraat wordt uitgewerkt.

Talentvolle ontwerpers aan de slag om Plekertstraat op kaart te zetten.De Plenkertstraat in Valkenburg moet in de toekomst een aantrekkelijke ‘cultuurboulevard’ gaan vormen. Daar zijn nieuwe impulsen voor nodig. Met die opdracht gaat de komende weken een aantal talentvolle ontwerpers van de Design Academy Eindhoven en de TU in Delft aan de slag om de Plenkertstraat weer prominent op de kaart te zetten.
Gebiedsontwikkeling Maastricht-Valkenburg (GOMV) heeft onlangs aan Marres Projects de opdracht verleend een nieuwe visie te ontwikkelen op het gebied rond de Plenkertstraat. Dit gebied, met een grote landschappelijke waarde, kent verschillende culturele en recreatieve functies.

Marres Projects gaat in de komende drie maanden, samen met tien ontwerpers /architecten die allen recentelijk zijn afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven en TU Delft, op zoek naar een rode draad die al deze onderdelen met elkaar verbindt en de Plenkertstraat op een nieuwe manier op de kaart zet.
Op 1 september vond de kick-off plaats van het project in Valkenburg. Wethouder Willem Thijssen, opende de bijeenkomst. De ontwerpers bezochten de verschillende locaties aan de Plenkertstraat en Maurer United Architects sloot de dag af met een workshop. Tot half oktober zal het team van ontwerpers en architecten onder begeleiding van Marres Projects werken aan nieuwe invullingen voor de Plenkertstraat.

Een jury zal vervolgens één ontwerp selecteren dat in november 2011 verder zal worden uitgewerkt. Hierbij worden deskundigen uit andere disciplines betrokken. Op 30 november zal het definitieve ontwerp worden gepresenteerd in een symposium.
De deelnemende ontwerpers/architecten zijn: Sonja Bäumel, Dana Cannam, Rony Chan,Gionata Gatto, Michael Leung, Kuniko Maeda, Mario Minale, Maurizio Montalti, Agata Karolina Niemkiewicz, Mike Thompson en Berend Venema. Maurer United Architects zal de ontwerpers gedurende het gehele traject begeleiden.

← Vorig bericht

V.O.R. schort overleg met wethouder op.

Redelijk seizoen voor toeristische ondernemers.

Volgend bericht →