Visie Valkenburg-West en bijdrageregeling verenigingen niet in raad

Voorpagina » Nieuws » Visie Valkenburg-West en bijdrageregeling verenigingen niet in raad

Het college van B&W heeft besloten om twee belangrijke nota’s niet voor te leggen aan de gemeenteraad die op maandag 13 december a.s. bij elkaar komt. Het zijn de nota’s over de gebiedsvisie Valkenburg-West en de bijdrageregeling buitensportverenigingen. De reden om de bijdrageregeling niet voor te leggen ligt in het feit dat er onlangs een onderzoek is gestart naar de (on)mogelijkheden om buitensportverenigingen te verplaatsen vanwege de gevolgen van de watersnoodramp van afgelopen zomer. De regeling wordt dus opgeschort. Volgens wethouder Meijers mag de uitkomst van het onderzoek in april 2022 verwacht worden. “En dan wordt de behandeling over de verkiezingen getild,” aldus de wethouder.

Ruitervereniging Houthem: ruiterbak in water

“Niet slim”
Het behandelen van de visie rond Valkenburg-West betitelt wethouder Vankan als “nu niet slim”. Alle sportaccommodaties liggen in het Geuldal, het hoogwatergebied in het algemeen. Als Geulwater zo’n accommodatie binnenstroomt, heeft dat voor die accommodatie een flinke impact. Het zwembad en de sporthal van de Polfermolen zijn voorbeelden hiervan. “Het zwembad heeft als wateropvangbekken gediend,” zegt Meijers een beetje cynisch. Ook de hoger gelegen sporthal heeft een laagje water gehad. “Echter zonder verdere problemen,” constateert hij. De vloer van de sporthal in dat complex is niet nl. van hout gemaakt.

Polfermolen
Vankan pakt de draad weer op: “Om nu een besluit te nemen over West zou niet slim zijn, als je over de Polfermolen nog niet alle gegevens in beeld hebt.” Tijdens de laatst gehouden commissievergadering (25 november, red.) hebben alle fracties de nota over de visie Valkenburg-West afgeschoten. De Polfermolen fungeert tegenwoordig als ‘opvangplek’ voor verenigingen die getroffen zijn door de watersnood. Die situatie zal zeker blijven tot en met de zomer van 2022.

Klik hier om de raadsagenda van maandag 13 december in te zien.

Archieffoto sportpark Oost: TV Valkenburg

← Vorig bericht

Mergelwoningen Weth.Paulssenlaan worden definitief gesloopt

Ingezonden reactie omtrent beëindiging huurcontract in Berg

Volgend bericht →