Vlaggen, ballonnen, banners als uitstalling in centrum geweerd

Voorpagina » Toerisme » Vlaggen, ballonnen, banners als uitstalling in centrum geweerd
Uitstallingen in de vorm van vlaggen, ballonnen, banners en sectoreigen objecten – bijvoorbeeld een grote puntwafel met ijs – zijn in strijd met redelijke eisen van welstand. Daarom zijn deze voorwerpen in het centrum van Valkenburg niet meer als uitstalling toegestaan. Dit staat aangegeven in de concept-beleidsnotitie ‘Uitstallingen’ die de gemeente op 10 maart a.s. in De Post om 18.30 uur bespreekt met ondernemers die met dit beleid te maken krijgen.
Behalve deze kwaliteitseisen bevat de notitie ook voorschriften voor het garanderen van een ongehinderde doorgang, de veiligheid, de tijdelijkheid (niet nagelvast en enkel tijdens openingstijden winkel) en de situering.
Welke uitstallingen
De notitie kent twee categorieën uitstallingen: de decoratieve uitstallingen en de op verkoop gerichte. Decoratieve zijn puur sfeer verhogend en zij vestigen wel de aandacht op de winkel maar houden geen verband met de goederen die in de winkel worden verkocht. De op verkoop gerichte uitstallingen hebben dit verband met de goederen die in de winkel worden verkocht wel. Beide categorieën uitstallingen dragen volgens de notitie bij aan het gemeentelijke doel de leefbaarheid in het centrum te versterken door het bevorderen van levendigheid en reuring.
Voor decoratieve uitstallingen hoeven geen leges- en precariokosten betaald te worden. Zij dragen bij aan het gemeentelijk doel van levendigheid en reuring én het algemeen belang. Aldus de notitie.
De op verkoop gerichte uitstallingen dragen ook wel bij aan het doel van levendigheid en reuring in het centrum maar door deze uitstallingen vergroot de ondernemer zijn winkeloppervlakte naar buiten. Omdat horeca-ondernemers voor de uitbreiding van hun bedrijf met een terras zowel leges als precariorechten betalen, wordt de detailhandel voor de op de verkoop gerichte uitstallingen met horeca-ondernemers op dit punt gelijk gesteld.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Yasja Ligtelijn maakt kunstposter Vastelaovend in Limburg 2020

Sittardenaren verdedigen Valkenburg

Volgend bericht →