Vlinderweide Houthem grondig gemaaid

Voorpagina » Nieuws » Vlinderweide Houthem grondig gemaaid

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft een vlinderweide, gelegen langs de doorgaande weg in Houthem St.Gerlach, tot aan de grond gemaaid. Er is alleen nog een dorre vlakte over. Stichting The Butterfly House, die het beheer had over het gemeentelijk perceel, ziet een jaar keihard werken in rook opgaan. De maaibeurt is in opdracht van de gemeente Valkenburg aan de Geul uitgevoerd, antwoordt de gemeentewoordvoerder op vragen van TV Valkenburg.
“Een gevolg van een verkeerde interne afstemming. Er is iets misgelopen. En er is grondig gemaaid. We zijn nu in overleg met IKL om een en ander te herstellen,” aldus de gemeentewoordvoerder.

Lepidoptarium
Het bloemenveld in Houthem is een van velden, verspreid over zes gemeenten in Limburg, die gedurende twee jaar gemonitord (wetenschappelijk en artistiek) worden door de lokale onderzoekers. Hierdoor leveren de velden kostbare informatie op over welke zaden waar floreren en welke vlinders waarvan profiteren.

Twee jaar terug ook in Hoensbroek
De gemaaide vlinderweide werd zaterdag ontdekt. Over de schuldvraag wil de stichting liever niet speculeren. Van den Beuken (zie foto) zei tegen de provinciale omroep L1 daarover: “Een fout kan overal gemaakt worden, maar de manier waarop te werk is gegaan roept wel vragen op. Dat mag eigenlijk niet op deze manier.”
Overigens is het niet de eerste keer dat dit de stichting overkomt. Twee jaar geleden gebeurde er iets soortgelijks in Hoensbroek.

Foto Stichting The Butterfly House

← Vorig bericht

Heavensride eindigt bij de Kluis op de Schaelsberg

Roda JC oefent tegen Walram 1, beperkte ontvangst bezoekers

Volgend bericht →